Mérgezést okozhat, ha autóban dohányzik!

Az autóban történő dohányzás, még akár nyitott ablak vagy légkondicionáló mellett is meghaladja a megengedett szennyeződés beviteli határt - írja a BBC. Ez különösen káros a kisgyermekekre, akik - hogyha valaki dohányzik az autóban - különösen ki vannak téve a 'mérgezés' kockázatának.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. október 18. czefernek.lena

Az autóban történő dohányzás, még akár nyitott ablak vagy légkondicionáló mellett is meghaladja a megengedett szennyeződés beviteli határt – írja a BBC. Ez különösen káros a kisgyermekekre, akik hogyha valaki dohányzik az autóban, különösen ki vannak téve a ‘mérgezés’ kockázatának.


A skót csapat 85 autós utat tesztelt végig, úgy, hogy mérték a hátsó ülésen a dohányfüst mértékét, s megállapították, hogy nagy részük meghaladja az Egészségügyi Világszervezet által meghatározott szennyezettségnek való kitettség határát. A szakemberek szerint megoldás az lenne, hogy minden autóban betiltsák a dohányzást.

A gyermekek ugyanis különösen érzékenyek a füstnek való kitettséggel szemben, mivel gyorsabban lélegeznek, kevésbé fejlett az immunrendszerük és nem is tudnak elmenni a füst elől, tehát különösen kitettek a passzív dohányzásnak.