Mi a különbség a PMS és a terhesség tünetei között?

A premenstruációs szindróma számos olyan tünetet okoz, amelyek nagyon hasonlítanak a korai terhességhez. Néha nehéz eldönteni, hogy melyikkel van dolgunk.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
tünet
2018. szeptember 27. Babaszoba
Mind a premenstruációs szindróma (PMS), mind a terhesség tünetei személyenként változhatnak ugyan, de gyakran járnak együtt mellérzékenységgel, görcsökkel és hangulatingadozásokkal.
Ebben a cikkben összehasonlítjuk a PMS a korai terhesség tüneteit, és feltárjuk a kettő közötti különbségeket.

A PMS és a terhesség közös tünetei

Hangulatváltozások

Az ingerlékenység, az idegesség, a szomorúság, vagy a sírás gyakoriak mind a korai terhességnél, mind a PMS-nél.
Ha PMS okozza ezeket a tüneteket, akkor rendszerint elmúlnak, miután a menstruáció elkezdődik. Ha azonban a hangulatváltozások továbbra is fennállnak, nem jelentkezik a havi vérzés, akkor ez terhességet is jelenthet.
A terhes nők világviszonylatban körülbelül 10 százaléka tapasztal lelki nehézségeket, ezek közül is leggyakoribb a depresszió.

Székrekedés

A hormonális változások a székrekedés gyakori okai a nőknél. A kutatások azt mutatják, hogy terhes nők 38 százalékát érinti a székrekedés.
A terhesség első az két trimeszterében a legvalószínűbb a székrekedés, míg a PMS-nél a menstruáció megjelenésével elmúlnak a panaszok.

A mell érzékenysége vagy fájdalma

Az emlőváltozások a PMS és a korai terhesség közös tünetei. A változtatások a következők lehetnek:
  • fájdalom
  • érzékenység
  • duzzanat
  • megváltozott mellszövet
A terhesség korai szakaszában a mellek különösen érzékennyé válhatnak, és gyakran megnagyobbodnak. A mellbimbó körüli terület fájdalmassá válhat. Néhány nőnél kék erek is megjelenhetnek a melleken.