Mi hoz szülés után gyorsan formába? – Íme a megoldás

A jó idő megérkezése sokakban felkelti a megújulás vágyát. Egyesek lefogyni szeretnének, mások lelkileg akarnak feltöltődni, de olyanok is vannak, akiknek egyszerűen csak a jó társaság hiányzik. A tánc mindegyikben könnyedén segít - írja a Bors.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. március 22. bencze.aron

A jó idő megérkezése sokakban felkelti a megújulás vágyát. Egyesek lefogyni szeretnének, mások lelkileg akarnak feltöltődni, de olyanok is vannak, akiknek egyszerűen csak a jó társaság hiányzik. A tánc mindegyikben könnyedén segít – írja a Bors.


Többféle népszerű táncfajta közül is válogathatnak azok, akik felnőttként, mindenféle alapképzettség nélkül szeretnének tanulni, vagy legalább alkalmanként belefeledkezni valamelyik ritmusos mozgásba.

– Mindegyik táncfajtának különleges hatása van – mondta Keleti Andrea táncművész, műsorvezető. – Az önfeledt, intenzív tánc a testet és a lelket is feldobja, megmozgatja és ápolja, attól függetlenül, hogy melyiket választjuk. Emellett úgy hoz formába, hogy közben mosolyog és jól érzi magát a táncoló. Ez már nálunk bebizonyosodott.

Az egyik tanuló elkezdett diétázni, és orvosi utasításra többet mozogni. Edzés és táncórák közben is viselt egy testre erősíthető pulzusmérőt, ami megmutatta, hogy a vidáman végzett táncóra alatt sokkal több kalóriát égetett el, mint mikor az edzőteremben gyötörte magát. A táncot bármilyen életkorban érdemes elkezdeni, nagyon jót tesz léleknek, és akár idősek, terhes anyukák is végezhetik a számukra megfelelőt, én például még aznap is táncoltam, mikor a kisfiam megszületett – árulta el Andrea.


Van olyan, aki már eldöntötte, hogy kipróbálja a rendszeres táncot, de azt még nem tudja, melyik fajtát válassza. Nekik segítünk a választásban.

Hastánc
Bármelyik korosztálynak ajánlott az egészen kicsi gyerekektől kezdve az idősekig. Vannak kifejezetten terhes-hastánc foglalkozások is, amiről úgy tartják, hogy erősíti a baba és a mama kapcsolatát. A hastánc kifejezetten jót tesz a nőiességnek – testnek és léleknek egyaránt. Nagyon biztonságos fitness program, erősíti a has izmai. Segíti az emésztést, a női szervek működését és kifejezetten ajánlott a szülés utáni regenerációban, valamint a változókorban.

Salsa
A salsa egy rendkívül szórakoztató kalóriaégető mozgásfajta. Ennek fő mozdulati a sétára hasonlítanak, így akár az egészen testes emberek is bátran kipróbálhatják, náluk sem fog problémákat okozni, a forgásoknál azonban ügyelni kell a térdízületi szalagokra. Ez egy közösségi szórakozás, de aki partner nélkül vág bele, az is talál számára megfelelőt, ilyenek például a Salsa Lady Style csoportok, ahol egyénileg, mégis egy jó hangulatú társaságban táncolhat.

Társastánc
Egy kiváló társas szórakozási lehetőség. Keleti Andrea elmondta, hogy rendkívül jól olvasztja a kilókat, oldja a stresszt és erősíti a szívet. Nagyon jól javítja a mozgást, szó szerint tartást ad. Minden korosztálynak ajánlott, ennek ellenére ez a tánc a kamaszoknál általában kimarad, inkább a harmincasok és a náluk idősebb korosztály kedveli.

Szamba
Önbizalmat, felszabadultságot ad és erősíti a kisugárzást a szamba. Emellett mint egy kardio típusú mozgás, kifejezetten jó hatással van a szív- és vérkeringési rendszerre, edzi a tüdőt és fejleszti az állóképességget. Mindenkinek ajánlott, aki több magabiztosságra vágyik és jobb közérzetet, feszesebb popsit és combokat szeretne.