Mi legyen a családi elsősegélydobozban?

A házipatika mellett nem árt elsősegélydobozt is tartani otthon. Akár a felnőtteket is érheti háztartási baleset, kisgyermekes családokban azonban mindenképpen számítani kell rendszeresen előforduló, kisebb-nagyobb sebekre, sérülésekre.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
baba
2017. augusztus 07. Babaszoba

Minden családban előfordulhatnak kisebb balesetek, különösen akkor, ha sportolunk, vagy gyerekeink vannak. Kisgyerekes családokban nyáron megszokott látvány a lehorzsolt, sebes térd – a csetlő-botló gyerekek a rövidebb ruhadarabokban még könnyebben szereznek különféle sérüléseket. De elég magunkra gondolni: akár a könyökünket is beüthetjük olyan szerencsétlenül, vagy az ujjunkat is megégethetjük a konyhában, hogy szükség legyen egy kis elsősegélyre, sebkezelésre.

Házipatika – talán mondhatjuk – minden otthonban van, de nem árt rendszeresíteni egy kis elsősegélydobozt a különböző balesetek következményeinek elhárítására. A kérdés persze az, mivel érdemes megtölteni ezt a ládikát, hogy valóban hasznát vegyük, és a döntő pillanatokban mindent megtaláljunk benne, ami kellhet. Nézzük tehát!

Figyeljünk a lejárati időkre!

Jó, ha tartunk benne valamilyen sebfertőtlenítésre alkalmas oldatot – figyeljünk a lejárati időre, ne akkor vegyük észre, hogy már nem használhatjuk, amikor tényleg szükségünk lenne rá! Ez egyébként általánosságban is igaz a különféle gyógykészítményekre, orvosságokra, illetve eszközökre – ügyeljünk a csomagolásokon feltüntetett határidőkre! Legyen a dobozban steril kötszer, gézlap, pólya, illetve ezekhez való tapasz, amellyel rögzíthetjük, leragaszthatjuk őket. Ne feledjük, ha a steril eszközök csomagolását megbontjuk, akkor elveszítik sterilitásukat, vagyis többször nem használhatók fel! Érdemes ezért akár többet is beszerezni ezekből, illetve amennyiben már csak kevés bontatlan csomag van, töltsük fel újra a készletet.

A cikk ITT folytatódik.