Miben segíthetnek az állatok az autista gyerekeknek?

Egy tanulmány szerint az állatok jelentős szerepet játszanak abban, hogy az autista gyerekek kapcsolatot tudjanak teremteni más emberekkel - írja a Health Day. A kutatás keretében autista és egészséges gyerekek szociális interakcióit hasonlították össze.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. március 03. bencze.aron

Egy tanulmány szerint az állatok jelentős szerepet játszanak abban, hogy az autista gyerekek kapcsolatot tudjanak teremteni más emberekkel – írja a Health Day. A kutatás keretében autista és egészséges gyerekek szociális interakcióit hasonlították össze.


Az autizmus egy idegrendszeri betegség, amely csökkenti a kommunikációs és társadalmi interakciós képességeket. A kutatás keretében azt találták, hogy az autista gyerekek nagyobb társadalmi interakcióra, mimikákra voltak képesek, amikor nemcsak játékok, hanem egy tengerimalac is a közelükben volt.

Az a pozitív hatás, amit az állatok jelenléte kivált az autista gyerekeknél, segíthet kapcsolatba lépni a terapeutával, a tanárokkal és más felnőttekkel, gyerekekkel is. Hiszen különösen az autizmusban szenvedő gyerekek számára az iskolai tanterem stresszes és nyomasztó környezet a szociális kihívások miatt.