Miért éri meg apának lenni?

A HVG annak az ellentmondásnak járt utána, hogy a gyermektelen férfiak nagy része talán sohasem vállalna gyermeket, ha valóban tudná, hogy mivel jár az apaság, viszont a gyakorló apák többsége tragédiaként élné meg, ha gyermek nélkül kellett volna eltöltenie az életét. Az apaság mellett 10 érvet felsorakoztató írás szerint erre az ellentmondásra a férfiak személyiségfejlődése adja meg a választ.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
apa
2017. szeptember 15. HVG

A 10 dolog, amiért a cikk szerint megéri apának lenni:

1. Férfinak lenni: a férfiak érésének legkeményebb és folyamatos tesztje az apaság.

2. A születés csodája: az apák résztvevői lehetnek gyermekük születésének szerelmes érzelmekkel és vad izgalommal teli eseményének.

3. A tanító-tanuló apa: a sikeresség különféle receptjei ott vannak az apák tarsolyában.

4. Kőszikla: az apák titokban visszaigazolást várnak gyermekeiktől nevelésük kérdésében.

5. A felelősségvállalás mámora: megtapasztalása sokaknak flow szerű, már-már mámorító élményt ad.

6. Jelen lenni a mérföldköveknél: a flow az apa és gyermek közötti kapcsolatban rendre megjelenhet, akár egy elmerült játék során is.

7. A nagyszerűség felfedezése: az apa számára nagyobbra nő a világ, amikor kiderül, hogy gyermeke esetleg többre és másra képes, mint ő.

8. Lesz belőle valami: szülője válogatja, ki mit tekint a gyermekkor végének.

9. Tisztelet és hosszú élet: az apaság hozzásegít, hogy tartós, tisztelettel és nagyra értékeléssel teli kapcsolat alakuljon ki a gyermek anyjával.

10. Biztonságos életforma: a családban élő apák többet keresnek, kevesebb közöttük a munkanélküli, a depressziós, és elégedettebbek az életükkel szingli vagy gyermektelen társaiknál.

A teljes cikk ITT olvasható.