Minden gyermek ugyanolyan?

A brit PHE (Public Health England) kampányának célja, hogy a szülők korlátozzák a gyermekek napi nassolnivalóját 100 kalóriára, és csak napi kettő fogyasztását engedjék meg a gyermekkori elhízás elleni harc jegyében. Nem mindenki ért azonban ezzel egyet - írja a csalad.hu.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
egészséges életmód
2018. április 19. csalad.hu

„A 100 kalóriás kampány azt feltételezi, hogy minden gyermek szükségletei megegyeznek. Ez pontosan olyan, mintha azt mondanánk, minden autónak ugyanolyan és ugyanannyi üzemanyag kell” – szólalt fel Tallulah Self az elképzelés ellen.

A 18 éves tinédzser tudja, mit beszél, hiszen 2016-ban 6 hónapot töltött kórházban anorexiával. Nem csoda, hogy számára a Change4Life 100 kalóriás kampánya egészen mást jelent, mint a legtöbbeknek.

„Étkezési rendellenességekkel küzdő emberként nagyon mérges lettem a félrevezető és potenciálisan veszélyes üzenettől, az étkezés korlátozásától és a kalóriaszámlálás támogatásától” – nyilatkozta a BBC-nek.

„Persze, hogy a túlsúlyosság probléma. Támogatom a Change4Life akciótervét, de azt gondolom, hogy az, ahogyan csinálják, félrevezető és könnyen ártalmas is lehet” – tette hozzá Tallulah, aki szerint a túlsúlyosság mellett a többi étkezési zavar is problematikus.

A cikk folytatásához kattints.