Mindennapi (kis?) függőségeink

Azt hiszem, cukorfüggő vagyok. Egy idő után elvonási tüneteim támadnak. Eléggé zavar, de hát lehetne rosszabb, ugye. Lehetne durvább, amitől függök.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
függőség
2017. július 28. Hojdák Annamária

Van persze más is. Egy ideig Facebook-függő is voltam, igaz, ez inkább GYES-es pótcselekvés lehetett. De azt hiszem, zsémbfüggő is vagyok. Legalábbis néha úgy zsémbelek, mintha nem tudnék élni nélküle.

De ez ugye még mindig elég általános…

Fotó: Pinterest

 

Amit ő megélt, na, az nem általános.

„Így néztem ki éveken keresztül. Ezt kellett elviselnie a férjemnek és a lányomnak. Ezt látták a barátaim és a családtagjaim, amikor néhanapján kimerészkedtem a házból – írja Melissa Lee Matos. – Beteg voltam. Haldokoltam. Olyan mélyre kerültem, hogy azt gondoltam, nem tudok már visszakapaszkodni. Nem tudtam elképzelni az életet a drog nélkül. Csak meg akartam halni. Nem jöttem rá, hogy már alig élek.”

Melissa heroinfüggő volt. 1 éve és 5 hónapja tiszta. Mikor a képeket közzétette, kapott érte hideget-meleget is – nem nagyon értem a hideget, hiszen emberfeletti erőfeszítéssel küzdhetett, hogy onnan visszatérjen.

Hát igen, ez kemény – mondhatjuk. A mi függőségeink talán egyszerűen nem érik még el a saját ingerküszöbünket. Mindenki eszik cukrot, mindenki kapcsolat-, gép-, tévé-, cigaretta-, …-függő. És úgy vagyunk vele, hogy van még időnk abbahagyni. Jövőre majd egészségesebben élek, többet játszom a gyerekeimmel, szebben beszélek, nem ülök annyit a képernyő előtt… Na igen, ha lesz az a jövőre.

Mikor idős embereket megkérdeztek, mit csinálnának másképp, ez volt az egyik. Jobban megélnék a jelent, az álmaikat. Nem más álmait, nem azt a jelent, amit igazából nem is akarnak. 

Nézem ezt a nőt, azt, hogy miből mivé lett, és ahogy arra gondolok, micsoda akaraterő lehet a változása mögött, lassan eléri az ingerküszöbömet ez-az a magam függőségei közül. Lehet, hogy valahol elkezdem, eggyel a sok közül.

Vagy majd csak holnap? Jövőre? …