Mit csinálj a gyerekkel, ha esik?

Ne csüggedj, ha arra ébredsz, hogy az ablakot veri az eső, hideg van. Rengeteg program szervezhető ilyen időben is: értelmet nyernek a művelődési házak, a plázák, az uszodák, a fedett játszóterek. Egy gyakorló anyukának sokszor az is megmenti az "életét", ha két röpke órára értelmesen le tudja kötni ilyenkor a gyerekét.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. december 05. szabo.daniel

Ne csüggedj, ha arra ébredsz, hogy az ablakot veri az eső, hideg van. Rengeteg program szervezhető ilyen időben is: értelmet nyernek a művelődési házak, a plázák, az uszodák, a fedett játszóterek. Egy gyakorló anyukának sokszor az is megmenti az “életét”, ha két röpke órára értelmesen le tudja kötni ilyenkor a gyerekét.


(1)Pláza

Ha megtehetjük, nyugodtan keressünk fel egy plázát. A fővárosban úgyis mindenütt ilyenbe botlunk, de az agglomeráció közelében telepített bevásárlóközpontok is szóba jöhetnek.

A vásárlók kényelméért általában sokat áldozó üzletközpontokban jó eséllyel mindent megtalálunk, amire szükségünk lehet. Ha nem, kérjünk felvilágosítást előre, telefonon.

Sokhelyütt rendszeresen tartanak szervezett gyerekprogramokat is, de akkor sem kell kétségbe esnünk, ha épp nincs ilyen. Nyugodtan menjünk be: fedett, fűtenek és nem kötelező vásárolni sem. A gyerek hozhatja a motorját (tapasztalataink szerint nem szólnak érte), tisztába lehet tenni, ha szükséges, de sok helyen ingyenes játszósarok is rendelkezésünkre áll.

Ráadásul minden esélye megvan annak, hogy más anyukák is e megoldás mellett döntenek, így még társaságra is akadhat a gyerek – és persze az anyuka – ahelyett, hogy otthon kuksolnának a négy fal között.

Ha pedig mi vagyunk a világ legtalpraesettebb anyukái, akkor valamelyik sorstárssal megbeszéljük, hogy fél órára figyeljen a mi gyerkőcünkre is, addig pedig vásárolhatunk.

 

Cikkünket hamarosan folytatjuk.