Mit együnk-igyunk betegen, és mit ne?

Pálinkás öblögetés, kóla másnaposság ellen, fekete retek és sós gargarizálás - népi gyógymódok, amelyekkel nagyanyáink és a következő nemzedékek is gyógyítottak, vagy igyekeztek gyógyítani.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. október 20. szabo.daniel

Pálinkás öblögetés, kóla másnaposság ellen, fekete retek és sós gargarizálás – népi gyógymódok, amelyekkel nagyanyáink és a következő nemzedékek is gyógyítottak, vagy igyekeztek gyógyítani. Orvosokat és természetgyógyászokat kérdeztünk arról, hogy melyik élelmiszerrel kapcsolatos praktika alkalmas valóban a tünetek enyhítésére, és melyik árt inkább, mint használ.

Erős paprika torokfájásra

Az orvos véleménye: Az erős paprika kapszaicintartalma révén fájdalomcsökkentő, de egyes tanulmányok felvetették az összefüggést a szájüregi és nyelőcsődaganatok és a csípős ételek között, ezért nem javaslom, hogy túl sokat fogyasszanak belőle. Ráadásul a csípős csak átveri a szervezetet, mert a fogyasztása után endorfin szabadul fel, amely kellemes érzést okoz, emellett a kapszaicin az idegvégződéseket teszi rövid távon érzéketlenné, de a fájdalom hamar visszatér.