Mit pakoljunk a pelenkázótáskába?

Újdonsült szülőként örökös dilemmát jelent a pelenkázótáska bepakolása. Gyakran érezheted úgy, hogy elvetetted a sulykot, míg máskor valamit éppenhogy otthon felejtesz. Segíthet, ha úgy tekintesz a kérdésre, mintha olyan, bármikor hadrendbe fogható utazó piperetáskát készítenél magzatod számára, amely tartalmaz mindent, amire a kisbabádnak szüksége lehet házon kívül.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. október 17. czefernek.lena

Újdonsült szülőként örökös dilemmát jelent a pelenkázótáska bepakolása. Gyakran érezheted úgy, hogy elvetetted a sulykot, míg máskor valamit éppenhogy otthon felejtesz. Segíthet, ha úgy tekintesz a kérdésre, mintha olyan, bármikor hadrendbe fogható utazó piperetáskát készítenél magzatod számára, amely tartalmaz mindent, amire a kisbabádnak szüksége lehet házon kívül. Az eHow.com összegyűjtötte, mi az, ami elengedhetetlen kelléke a pelenkázótáskának.


Mi kell a “kültéri” pelenkázáshoz?

Sok szülő rendszeresít külön, méretesebb pelenkázótáskát a nagyobb kiruccanásokra, és egy kisebbet a rövidebb utakra. Akármelyiket is választod, mindig gondoskodj megfelelő mennyiségű pelenkáról, ami az út hosszától függ: óránként egy pelenka ajánlott. A táskában legyen benne az összes olyan anyag, amit a pelenkázáskor használsz, tehát ne hagyd otthon az alátétet, a popsikrémet és a törlőkendőt sem! Jó szolgálatot tehet néhány műanyag zacskó a piszkos pelenkák számára.

A váltóruha elengedhetetlen mindkettőtöknek!

A kicsik öltözéke gyakran van kitéve olyan „balesetnek”, amint a visszaköszönő étel, nem elég szoros pelenka vagy színes papi okoz, így egy váltásnyi babaruha mindenképpen áldásos lehet. Az sem árt, ha magadnak vagy akár a párodnak is beteszel egy-egy pólót, hogy ne kelljen egész nap lebüfizett pólóban rohangálnia. Nyáron egy kis sapka és naptej is elengedhetetlen kellék, míg a hidegebb időkben ezt felválthatja egy extra pulóver vagy kabát a picinek.

Harapnivaló és tej

Ha cumisüvegből eteted a babádat, akkor érdemes az előzőleg bekészített tápot hidegen tartani némi hűtőtasak segítségével, Esetleg eltehetsz egy plusz adagot is, külön üvegben, hátha szükség lesz rá. Ha már bébiételt is esztek, akkor mindig ellenőrizd, tettél-e kanalat a táskába az etetéshez. Előkéből többre is szükséged lehet, és nem árt egy büfiztetéshez használatos ruhadarab, esetleg pelenka sem. Ne felejts el bepakolni egy kis harapnivalót magad és a kisbabád számára, amivel kihúzzátok a nagy utazást.

Egyéb kellékek

Miután bepakoltad a legfontosabbakat, jöhetnek az extrák! Ha a kicsit megnyugtatja, bizonyosodj meg róla, hogy eltettél egy vagy két cumit a táskába. A játékokat se feledd, hiszen néha életmentő lehet, hogy lefoglald vele a babádat. Jól jöhet még egy kis antibakteriális kéztisztító krém, így megóvhatod magatokat a mindenfelé ólálkodó baktériumoktól akkor is, ha nincs mindig szappan és víz a közelben. Végül győződj meg arról, hogy – minden eshetőségre felkészülve – nálad van a gyerekorvos száma is.