Mozgó gyermekintenzív osztály Budapesten

A legmodernebb gyermek-rohamkocsit állítja hamarosan üzembe a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány. A szervezet évente közel 4000 esetben nyújt segítséget a bajba jutott gyerekeknek.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. június 09. bencze.aron

A legmodernebb gyermek-rohamkocsit állítja hamarosan üzembe a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány. A szervezet évente közel 4000 esetben nyújt segítséget a bajba jutott gyerekeknek.


A 12 éve működő Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat új gyermek-rohamkocsival ünnepelte születésnapját idén. Az ötödik fővárosi jármű a súlyos és életveszélyes állapotú gyermekek mentésére és szállítására szakosodott. A TV2 Mokka című műsorában Boldizsár Attila ápoló elsősorban arra hívta fel a figyelmet, hogy minden berendezésből a legjobb és a legújabb került a járműbe, olyanok, melyek szinte Közép-Európában is egyedülállónak számítanak. Az új autó 3000 köbcentis Mercedes Benz Spinter 519 DCI. Értéke 33 millió forint, mely további húszmillió forintértékű lengyel WAS felszerelést tartalmaz, melynek részleteiről ide kattintva olvashat bővebben.  Az autóban rengeteg plüss figura is található, ami a beteg gyermekek bátorságát hivatott növelni.

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány elnöke elmondta, hogy 1999-ben azzal a céllal jöttek létre, hogy különleges gyermek-rohamkocsik és gyermek mentőorvosi kocsik elindításával segítsék az Országos Mentőszolgálat munkáját és ezzel együtt a magyar gyermekmentést. Dr. Szűcs Andrea az alapítvány kuratóriumi elnöke a műsorban kifejtette, Budapesten évente közel 2000 esethez mennek ki helyszínre a rohamkocsik, vidéken Debrecen és Miskolc környékén pedig 700-900 esetben riasztják őket. Elmondása szerint a szervezet anyagi bevételeinek nagy hányadát az 1 százalékos adó-felajánlások teszik ki, azonban nagyobb cégek és vállalatok egyszeri segítsége is hatalmas támogatást jelent számukra. Ez az új rohamkocsi is több nagyobb cég adakozásából valósult meg – közölte Szűcs Andrea.

A speciális mentőautó egyelőre nincs üzembe helyezve, ugyanis a rendszám még nem készült el, és miután súlya meghaladja a 3,5 tonnát, ezért hivatásos „C” kategóriás jogosítvány kell hozzá.