Családháló

Kezdőoldal Egészség és lélek Ne engedd, hogy későn feküdjön le

Ne engedd, hogy későn feküdjön le

Azt régóta tudjuk, hogy a gyerekeknek sok alvásra van szükségük a megfelelő fejlődéshez, és azt is, hogy a legtöbb gyerek nem alszik annyit, amennyit kellene. A szülői szigor azonban megoldás lehet erre a problémára – állítják kutatók.

Babaszoba,

Egy új, a BMC Public Health című szakmai lapban megjelent kutatás eredményei szerint ha a szülők szigorúan betartatják a lefekvés időpontját, és nem engedik, hogy a gyerekek sokáig fennmaradjanak, akkor a gyerek nagyobb valószínűséggel alussza ki magát, ez pedig a fizikai és lelki egészségére is pozitív hatással van. Meglepő azonban az a tény, hogy ez csak a hétköznapokra vonatkozik, az, hogy hétvégén szigorúbbak vagy engedékenyebbek a szülők, nincs semmilyen hatással az alvásra.

A kanadai kutatók összesen 1600 szülőtől gyűjtöttek adatokat. A szülőknek legalább egy, 18 éven aluli gyermeke volt. Úgy találták, hogy a szülők 94 százaléka bátorította a gyermekét a lefekvésre egy bizonyos időpontban, de 84 százalékuk kifejezetten ragaszkodott ehhez. Az eredmények szerint az utóbbi csoportba tartozó szülők gyermekei nagyobb valószínűséggel (59%-kal) aludtak eleget.

A bejegyzés itt folytatódik.

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
„A szándék, amelyben e gyermek fogant, hatalmasabb az én félelmemnél”

„Imádkozzunk az anyákért, imádkozzunk az apákért! Imádkozzunk azokért a szülőkért, akiket megrémít az új élet jelenléte!” Zaymus Eszter írását olvashatják...

Close