Nem jó, ha az anya akarja a császármetszést!

Napjainkban valamiért a nők egy jelentős hányada egyszerűen fél a szüléstől. Ezért úgy gondolják, egyszerűbb megoldás, ha császármetszéssel szülnek. Ez azonban elég messze van az igazságtól!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
anya
2017. december 17. Babafalva

A császármetszésről, és az ezzel járó esetleges gondokról dr. Angyal Géza szülész – nőgyógyász főorvos beszélt a ratkotunde.hu-nak.

Miért félünk?

Azok számára, akik első gyermeküket várják, természetes, hogy tartanak a szüléstől. Elvégre az egész helyzet teljesen új, és sohasem csináltak még ilyet. Az sem segít túl sokat, hogy nagyon sok édesanya utólag megosztja az élményeit, hiszen minden ember más, másképpen reagál. Az, hogy valakinek csodálatos, másnak meg szörnyű élmény a szülés, teljesen egyedi, ez alapján nem igazán lehet reális képet kialakítani a folyamatról.

Maga a szülés természetes folyamat, és a nők teste fel is készül rá. A terhesség utolsó szakaszában a medence kiszélesedik, hogy helyet biztosítson a magzatnak, aki fejjel lefelé, befordul, hogy könnyebben születhessen meg. A nők teste, minden egyes részletében úgy van „megtervezve”, hogy ezt a folyamatot különösebb gond nélkül végig csinálhassa. A komplikációk sajnos az életvitelünk következményei, illetve a nem teljesen tökéletes rendszeré, hiszen a testünkben is lehetnek apró hibák.

Tény, hogy a fájdalom a szülés velejárója. Ez kikerülhetetlen, de a test egy nagyon érdekesen működő gépezet. Egyrészt a nők fájdalomküszöbe alapból jóval magasabb, mint a férfiaké, vagyis képesek elviselni a szülés ezen velejáróját.

A folytatáshoz kattints!