Családháló

Kezdőoldal Egészség és lélek Nem lehet elégszer mondani: a vetélés természetes dolog

Nem lehet elégszer mondani: a vetélés természetes dolog

Legalább olyan gyakran végződik egy terhesség vetéléssel, mint élve születéssel, sőt az életkorral ez az arány csak romlik.

Dívány,

Minden gyermekre vágyó nő rémálma a vetélés. Amikor pozitív teszttel a kezedben kezded beleélni magad, hogy anya leszel, aztán jön egy váratlan görcs, egy vérzés, vagy épp semmi jel, de az ultrahangon már csak egy üres petezsák látszik. Egy kegyetlen pofon az élettől, ami sokkal gyakoribb, mint gondolnánk, csak éppen nem beszélünk róla eleget. Pedig, ha az ember felvállalja a történteket, akkor szinte biztos, hogy kiderül: van a környezetében olyan nő, aki ugyanezeket élte át.

Teljesen normális dolog

Egy nemrég megjelent, több korábbi kutatást összegző tanulmány most egyértelműen kimondta, hogy a vetélés legalább olyan gyakori, mint élve születés. Egy húszas éveiben járó nőnél nagyjából ugyanakkora a valószínűsége a kettőnek, vagyis a vetélés egyáltalán nem számít abnormálisnak, hanem teljesen természetes dolog, mondta a New Scientistnek a tanulmány szerzője.

A bejegyzés itt folytatódik.

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Rétvári: az utolsó tankönyvcsomagok is megérkeznek kedden az iskolákba

Az utolsó tankönyvcsomagok is megérkeznek ma az alaprendelésekből az iskolákba - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára...

Close