Nem tudják használni a WC-t az általános iskolások?

A brit tanárok több mint egymillió munkaórát töltenek egy évben azzal, hogy a gyermekeket a WC-használatban segítsék. Ami azért elsőre (és másodikra is) meglehetősen sok időnek tűnik - írja a csalad.hu.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
segítség
2018. június 08. csalad.hu

A legtöbb tanár tudatában van annak, mennyi tanulásra fordítható időt vesz el, ha a gyermekek nincsenek a WC használatára megtanítva. Az alaphigiénia és a WC használatának megtanítása nagyon sok időt vesz el a tanórákból.

A brit alsós tanárok ötöde legalább heti 30 percet tölt a gyermekek WC-használat utáni tisztába tevésével is. A kutatást az Essity egészség és higiénia cég készítette el. 400 alsós tanárt, 500 szülőt és gyermeket kérdeztek meg.

Ez az elvesztegetett idő 11 millió fontba kerül a brit oktatási rendszernek a tanári fizetések átlagát alapul véve. A tanárok 53 százaléka biztos abban, hogy a gyermekeket nem szoktatták hozzá a WC használatához, és ha bepisil, vagy bekakil az osztályban, azzal más gyermekek elől veszi el az értékes tanulási időt.

A gyermekek 46 százaléka arról számolt be, hogy szenvednek az iskolában azzal, hogy ne kelljen WC-re menniük. A gyermekek legalább 44 százaléka minden héten, 11 százalékuk minden nap igyekszik elkerülni azt, hogy az iskolában kelljen mosdóba mennie.

A cikk itt folytatódik.