Heti 37 órát tölt aggodalmaskodással egy szülő

Te is folyton a gyereked ügyein pörögsz? Beteg? Zaklatják? Rossz jegyeket hoz? Kapásból fel tudunk sorolni egy sor olyan dolgot, amin aggódni lehet, ha a gyerekekről van szó. Ha te is kiidegeled magad, azzal legalább megnyugtathatunk, hogy nem vagy egyedül.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
gyerek
2018. október 15. Dívány

Ha napi szintre lebontjuk, még ijesztőbb a friss adat: a szülők egészen pontosan 5 órát és 18 percet töltenek naponta azzal, hogy paráznak. Egy amerikai klinika 2000 főt vont be abba a vizsgálatba, melynek némileg megmosolyogtató eredményeit a Studyfinds.org is közreadta. A vizsgálatban azt kutatták, melyek azok a dolgok, melyekkel kapcsolatban a szülők a legtöbbet idegeskednek, és készült lista a legrosszabb szülői rémálmokról is.

Az aggodalmak nagy része három fő területet érint:

  • Csak egészség legyen!

Na igen, ezen izgul a szülők 95 százaléka. A félelmek annyira komolyak, hogy tízből hat szülő állítja; a gyereke egészsége miatti félelem már aludni sem hagyja.

  • Na meg egy kis boldogság.

A másik sok tépelődésre okot adó dolog: boldog-e az a gyerek. Merthogy a szülők nagy része úgy érzi, ez is teljes egészében az ő felelőssége. Még ha nincs is így, aggódni azért még lehet.

  • Zaklatás? Na, az ne legyen!

A cikk folytatásához kattints.