Nyakunkon az idei influenzaszezon

Minél hamarabb lépniük kell azoknak, akik be akarják adatni az influenza elleni védőoltást, mivel egyre több a megbetegedés Magyarországon. Lázasan a vakcina beadatását nem javasoljak, ám kisebb nátha esetén még biztonsággal alkalmazható. A védettség kialakulásához azonban legalább két hétre van szükség.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
egészség és lélek
2016. december 21. MNO

Vaccine in vial with syringe. Vaccination concept. 3d

Az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) legfrissebb adataiból megtudtuk: az előző heti 8050 beteggel szemben december 5-e és 11-e között már 8300-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. A betegek 20 százaléka gyermek, közel 40 százaléka pedig 15–34 éves fiatal felnőtt volt. A 35–59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 27 százaléka, 13 százalék pedig a 60 éven felüliek közül került ki.

December első teljes hetén összesen 15 influenzagyanús betegtől érkezett vizsgálati anyag az OEK légútivírus-osztályára. 1 esetben influenza A(H3), 3 esetben influenza A(NT) vírus jelenlétét azonosították. A vizsgált időszakban 100 000 lakos közül 84 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt.

Molnár Zsuzsanna, az OEK főorvosa már a múlt héten is felhívta a figyelmet arra, hogy nyakunkon a betegség. Arról beszélt, támad az influenza, a beküldött minták közül több esetben is azonosították a vírust.

A cikk itt folytatódik!