Öt dolog, amit érdemes átbeszélni házasságkötés előtt!

A házasság életre szóló szövetség két ember között. A kapcsolat kezdetén a társad tökéletes választásnak tűnik számodra és ez így is van jól. De mielőtt rászánjátok magatokat a nagy lépésre, száz százalékosan meg kell győződni róla, hogy valóban jól ismeritek egymást, és tudjátok, kinek mi a fontos az életben.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. október 13. czefernek.lena

A házasság életre szóló szövetség két ember között. A kapcsolat kezdetén a társad tökéletes választásnak tűnik számodra és ez így is van jól. De mielőtt rászánjátok magatokat a nagy lépésre, száz százalékosan meg kell győződni róla, hogy valóban jól ismeritek egymást, és tudjátok, kinek mi a fontos az életben.


Az ehow.com összegyűjtötte azt az öt dolgot, amit mindenképpen át kell beszélni, mielőtt úgy döntötök, hogy végleg összekötitek az életeteket egymással.

Mi a cél?

Sosem mindegy, miért történik a házasság. Akármilyen furcsán hangzik is, beszéljetek arról, hogy számotokra mit is jelent ez az elköteleződés. Előfordulhat, hogy valaki azért házasodna, mert nem tudja elképzelni az életét a másik nélkül. Megint más a körülötte lévők és a vele egykorúak nyomása miatt akar már megállapodni. Az is előfordul, hogy az önállósodást és a felnőtté válást erősítené a szövetséggel. Beszéljetek egymással erről őszintén, hogy megtudjátok, valóban őszinte és megalapozott szándékok vezetnek az oltár elé.

Gyerekek

Sok házasság azért megy tönkre, mert a párok eltérő véleménnyel vannak a gyermekáldásról. Mielőtt továbbléptek, nem árt tisztázni, hogyan érez a másik e tekintetben. Ez az a kérdés, amiben teljes szívvel meg kell egyezni. Nem árt, ha előre eldöntitek, mikor szeretnétek először gyermeket vállalni és összesen hány csemetét szeretnétek.

Azok a piszkos anyagiak

Az anyagiak is fontos szerepet játszanak egy házasságban, ezért meg kell beszélni, milyen bevételeitek vannak együtt, és hogy ebből hogyan fedezitek majd a közös háztartás költségeit. Érdemes a praktikus költségekkel kezdeni a sort, mint például a közös otthon megteremtése, de nem árt átbeszélni a havi kiadásokat sem a közműszámláktól elkezdve a havi hiteltörlesztésekig.

Spiritualitás

A házassággal együtt a hitbéli kérdések is előtérbe kerülnek. Beszéljetek róla, kinek milyen szerepet tölt be életében a spiritualitás! Derítsd ki, milyen módon gondolkodik a hitről a partnered, és beszéljétek át az ehhez kapcsolódó kérdéseket (például a vasárnapi templomba járás). A vallás a gyerekek nevelése szempontjából sem elhanyagolható kérdés. Ha például nem egyezik a vallásotok, fontos előre eldönteni, milyen vonalak mentén nevelitek hitre majd gyermekeiteket.

Életforma

Az életforma általános jellemzői szintén nagy hatással lehetnek a házasságre. Beszéljétek meg, hol szeretnétek lakni: vidéken vagy nagyvárosban. A házvezetés tekintetében az sem elhanyagolható, milyen elvárásaitok vannak: lehet, hogy egyikőtök pedáns és imád takarítani, míg a másik egy rendetlen csodabogár? Te ellenzed a dohányzást, míg a párod nem tud meglenni nélküle? Beszéljetek át mindent attól kezdve, hány órakor szeretnétek lefeküdni aludni egészen odáig, hogy milyen kikapcsolódás elégít ki titeket a hétvégén! Ha azt tervezed, hogy egy bizonyos emberrel szeretnéd leélni a hátralévő életedet, legalább annyira kell ismerned őt, amennyire ő maga tisztában van az igényeivel!