Családháló

Kezdőoldal Egészség és lélek Öt kamera működik a Babales programban a Szent János Kórházban

Öt kamera működik a Babales programban a Szent János Kórházban

Öt kamera segítségével az interneten keresztül is láthatják inkubátorban fekvő koraszülött gyermeküket a szülők előre egyeztetett időpontban a Szent János Kórházban elindult Babales program keretében – közölte az intézmény koraszülöttrészlegének vezető főorvosa az M1 aktuális csatorna műsorában csütörtökön.

MTI,

Tory Vera azt mondta, minden tizedik újszülött koraszülöttként jön a világra, sokszor csak 400-500 grammal születnek, és hónapokat töltenek inkubátorban.

A program segítségével ebben az időszakban a családtagok az inkubátor tetejére szerelt sterilizálható kamera segítségével is figyelhetik gyermeküket – tette hozzá.

Jelenleg öt kamera van, de ezekkel – elmondása szerint – ki tudják elégíteni az igényeket, mert áttehetők az egyik helyről a másikra.

A tesztidőszak alatt 51 családnak ajánlották fel ezt a lehetőséget, és a legtöbben “távoli ölelésként” élték meg a Babalest – fogalmazott a főorvos.

Kitért arra is, anonim babamentő inkubátort is kihelyeztek, amelyre szintén kamerát szereltek fel, hogy azonnali ellátást tudjanak nyújtani az otthagyott gyermekeknek.

 

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Ezen múlik a gyerekek érzelmi intelligenciaszintje

A kisgyermekek még nem urai érzelmi életüknek, de nagyon sokat segíthetünk nekik abban, hogy idővel egyre ügyesebben felismerjék, és meg...

Close