A rémálom: pecsételő vérzés terhesség alatt

A pecsételő vérzés valószínűleg minden nő rémálma, amikor éppen babát vár. Ezen sajnos nem is lehet csodálkozni, hiszen például a vetélés egyik előjele is lehet ez a folyamat.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
jelek
2017. december 14. Babafalva

Terhesség és vérzés

Fontos tisztázni, hogy a terhességgel egyes esetekben együtt járhat vérzés is. Azonban az is igaz, hogy ez a leggyakrabban inkább a harmadik trimeszterben jelentkezik, és a szülés közeledtére hívja fel a figyelmet.

A vérzés, legyen bármilyen apró is, a várandósság alatt kivizsgálást igényel. Nagyon megijedni nem kell, hiszen ma már fejlett az orvostudomány, azonban ilyenkor mindenképpen érdemes szakemberhez fordulni. Számolni kell azzal a ténnyel, hogy a méh, a méhnyak és a vagina is ilyenkor sokkal nagyobb vérmennyiséggel működik, és természetesen érzékenyebb is. Ez pedig azt jelenti, hogy a szex is okozhat pecsételő vérzést a kismamánál, ami szerencsére nem jelent gondot, de hogy valóban csak ártalmatlan pecsételésről van-e szó, azt mindenképpen az orvos dönti el.

Ratkó Tünde a ratkotunde.hu – nak elmondta, hogy a pecsételés oka lehet természetes folyamat, lehet apró, de veszélytelen baleset, de sajnos jelezhet komoly gondot is.

Vérzés a következő esetekben fordulhat elő:

  • A méh fokozott vérellátásának következménye. Ilyenkor kisebb behatásokra, rákszűrés vagy szex után is jelentkezhet pecsételő vérzés.
  • A vetélés korai jele. Főleg akkor lehet problémás, ha alhasi görcsökkel is társul. Ez a veszély az oka annak, hogy a pecsételő vérzéssel minden esetben fel kell keresni a szakorvost, hiszen ha idejében lépünk, akkor a szakembernek még lehet esélye megállítani a folyamatot.

A bejegyzés itt folytatódik.