Rossz a szagod? Tedd ezt!

Kicsit mindannyian bűzlünk. Sőt, azt is érdemes elfogadni, hogy életünk párja, de még a falunkra kiragasztott posztereken lévő tökélyemberek is küszködnek néha saját testük szagával.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. október 21. szabo.daniel

Kicsit mindannyian bűzlünk. Sőt, azt is érdemes elfogadni, hogy életünk párja, de még a falunkra kiragasztott posztereken lévő tökélyemberek is küszködnek néha saját testük szagával.


Bármennyire is szeretnénk, soha nem fogunk tudni friss virágcsokorként illatozni örökké, a szájunk, a testünk és a lábunk is hajlamos kiadni olyan szagokat, amik miatt inkább mégsem szeretnénk társaságba menni. Tudják ezt a Woman’s Daynél is, de szerencsére azt is, miképp lehet ezeket a kínos helyzeteket elkerülni.

Rossz lehelet
Friss petrezselyem, borsmenta, fodormenta
A hatásuk egyből érezhető. Erős olajat tartalmaznak, ami segíthet elnyomni a szájszagot. Szájvízszerűen hatnak, ugyanis nemcsak a bűzt nyomják el, de kellemes illatot is hagynak maguk után. A petrezselyem például pár perc alatt hat, de ha rendszeresen rossz a leheletünk, akkor a tüneti kezelés helyett érdemes elmennünk a fogorvoshoz.

Tej
A fokhagyma nagyon jó dolog, az íze is jó, de a szaga erősen csökkenti azon emberek számát, akik egy társaságban szeretnének velünk lenni. Ezért érdemes a kiadós étkezésünk után meginni egy pohár tejet, amiről 2010-ben mutatta ki egy tanulmány, hogy a víz- és zsírtartalma segít eltüntetni a szagot. Valamennyit még a zsírmentes tej is segít, de a magas zsírtartalmú hozza a legjobb eredményeket a küzdelemben.

Rossz testszag

Citrusfélék
A citrom és a narancs gyorsítja a víz öblítését a testen belül, ami miatt nem lesz pézsmaszagú a bőrünk. Mivel tartalmaznak rostot, ezért a teljesen átmennek rajtunk, szép lassan hatástalanítva a méreganyagokat, amik később hozzájárulnak a rossz testszaghoz. Egy jó grapefruit reggelire, vagy narancs desszertnek, és rögtön nem kell magunkat fél óráig fújni dezodorral!