A szülés keményebb, mint lefutni egy maratont

A Michigan-i Egyetem legújabb tanulmánya szerint a szülés sokkal megerőltetőbb a szervezet számára, mint lefutni egy maratont. Nos, akkor jogosan kérdezzük: hol vannak a megérdemelt aranyérmeink?

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
kutatás
2017. május 15. Babaszoba
Édesanya vagy és a bakancslistádon szerepel a maraton lefutása? Akkor kipipálhatod! A fitpregnancy.com szerint biztos, hogy meg tudod csinálni. Egy új kutatás eredményei arról számolnak be, hogy szülni bizony sokkal nehezebb, mint a maraton 42 kilométerét lefutni nagyjából 4 óra alatt. Persze azok, akik már túl vannak egy-két szülésen, tudják, hogy nem móka és kacagás az egész, de ha egy ismerősöd mégis megkérdezi tőled, hogy tényleg annyira fáj-e, akkor mondd csak el neki az új tanulmány eredményeit!
A Michigan-i Egyetem kutatásai szerint a vajúdás és a kitolás a legnagyobb trauma, ami csak történhet egy ember testével, megterhelőbb, mint bármi a világon. MRI vizsgálatokkal elemezték a kutatók a szülés közbeni sérüléseket, és arra jutottak, hogy azok nagyon hasonlítanak a sportolás közben elszenvedett sérülésekhez.
Szülés után minden nőt visszahívnak hathetes kontrollra, ahol általában meg is nyugtatják az újdonsült édesanyákat, hogy minden rendben van, lehet terhelni a testet, sőt, akár munkába is lehet állni. Ez azonban nem feltétlenül van így! Ha te úgy érzed, nem vagy még elég erős, pihenj!
A cikket ide kattintva tudod végigolvasni.