Szülés: nem kell várni a nyomással

A bevett szokás szerint szüléskor figyelmeztetik a leendő anyákat, hogy ne kezdjenek el túl korán nyomni. Azonban nincs különbség aközött, hogy akkor nyom egy anyuka, amikor érzi, vagy ha kivár - állítja egy új kutatás.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
szülés
2018. december 18. Babaszoba

A gyakorlat szerint csak a szülés utolsó, kitolási szakaszában javasolt nyomni, addig érdemes visszatartani az ingert, így könnyebb és biztonságosabb lesz a folyamat. A Washington University School of Medicine szakembereinek kutatása szerint azonban nincs különbség a szülés kimenetelét tekintve akkor, ha a szülés második szakaszába érve, mikor a méhszáj már 10 centiméternyire tágult, “kivár” a leendő anyuka, vagy ha nyomni kezd, amikor úgy érzi.

A kutatásba 2400 nőt vontak be, akik mind első gyermekükkel voltak várandósak. Minden anya epidurális érzéstelenítést kapott. Szüléskor, mikor a tágulás elérte a 10 cm-t, véletlenszerűen két csoportba osztották őket. Az egyik csoportnak megengedték, hogy bármikor nyomni kezdjenek, míg a másik csoporttól azt kérték, hogy 60 percig ne nyomjanak.

A bejegyzés itt folytatódik.