Tanítsuk meg a gyereket meditálni! Oldódnak a szorongásai és megnyugszik – 5 tipp a kezdéshez

Egyre nagyobb az érdeklődés az iránt, hogy a gyermekek is használhassák a meditációs technikákat, amely segít nekik pihenni, stresszmentessé válni, és megtanulhatják általa, hogyan csatlakozhatnak a nyugalmuk belső forrásához.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
gyerek
2017. január 06. Femcafe

Pihenésre mindenkinek szüksége van

A gyerekek dolga az aktív játék, a világ megismerése, új dolgok kipróbálása, de pihenésre, regenerációra is éppannyira szükségük van a kiegyensúlyozottsághoz, egészséghez – ez tulajdonképpen ugyanolyan alapvető életszükséglet, mint az evés. Elgondolkodtató ezért, hogy a mai anyáknak mégis mekkora feladatot jelent mindennapi szinten a túlpörgött, nyugtalan és közben kimerült gyermek elaltatása. Vajon ez régen is így ment, amikor még nem zsizsgett annyira egy nagyváros sem, nem voltak non-stop bekapcsolt kütyük a lakásokban, és nem hullámzott át rajtunk 24 órában annyi láthatatlan adatközvetítő frekvencia, mint pl. rádióhullámok, internet?

Minden esetre a mai anyukáknak nagy gondot jelent az „altatás program”, a tanítóknak a sok figyelemzavaros gyermek, és bizonyára a kicsik maguk is megszenvedik ezt. Talán ezért is nő az érdeklődés a gyermek-meditáció iránt. Szülőként, óvónőként, tanítóként is elkezdhetjük ezeket alkalmazni, hiszen nem bonyolultak, bárki megtanulhatja őket. Íme, néhány egyszerű tipp segít az elindulásban!

Olvass tovább, hogy megtudd, mi az az 5 tipp, ami segíthet nektek!