Te átfúratnád a kisbabád fülét?

Két YouTube videó kapcsán lángolt fel a vita: nem kegyetlenség-e pár hónapos babákat kitenni a fülbelövési tortúrának.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
baba
2017. július 28. Dívány

A Daily Mail hozta fel a témát, amit két, egyébként nem teljesen friss videóval illusztráltak. A brit lap online kiadása egy kétmondatos hírből is képes nagydoktori terjedelmet írni, ezúttal is ez történt, a mondanivalót amúgy elég egyszerű összefoglalni: sokak szerint hülyeség ennyire pici babáknak fülbevalót csináltatni, mások szerint – főleg azok szerint, akik csinálják – meg nem az, hanem jó.

Itt van például az egyik videó, akció 0:48-tól:

Eddig mondjuk nem annyira meglepő, ha megnézzük a 3-72 hónapos magyar kislányokat, egy részüknek van fülbevalója, másik részüknek nincs, utóbbiak anyukája általában arra hivatkozik, hogy majd akkor lesz, ha a gyerek szeretné, és el lehet neki magyarázni, mivel jár – ez nagyovis-kisiskolás korban szokott bekövetkezni.

Biztos jó ötlet lyukakat csinálni más testére?

Én a “lyukasztunk, ha már nagyobb lesz” táborhoz tartozom, nem találnám megnyugtatónak a fülbevaló+csecsemő kombót, mi van, ha szétcsúszik, és megtalálja, és lenyeli, mi van, ha valahogy véletlenül beakad a keze vagy a ruhája, vagy akármi, nekem ez túl sok para. Arról nem is beszélve, hogy én sem lennék lelkes, ha más csinálna lyukakat a testemre, ugyanezt nem szívesen tenném meg a saját lányommal, akkor sem, ha történetesen csecsemő. Oké, benő végül is, ha majd utálja, de mégiscsak. Az utolsó – végképp teljesen szubjektív – érvem: általában komikusnak találom a fülbevalós csecsemőket, pláne, amíg még hajuk sincs.

Ugyanakkor nem szoktak a lapok arról cikkezni, hogy tragédia lett a kisbaba fülbevalójából, én is ismerek egy csomó felnőtt embert, akik nem lettek lelki roncsok, pedig csecsemőként már fülönfüggőjük volt (és a mi gyerekkorunkban a kisbabáknak állítólag még tűvel csinálták, jaj), meg gyerekeket is, akik teljesen jól vannak, holott egy évesen már ki volt lyukasztva a fülük. Vagyis, ha eltekintünk a parázástól, elég valószínű, hogy semmi maradandó baja nem lesz a gyereknek.

 

A cikk ide kattintva folytatódik!