Te tudod, hogyan mentheted meg a gyereked életét? – tanfolyamok ingyen

Három-négy óra alatt olyan ismereteket sajátíthatunk el, amellyel akár a saját, akár más gyermekének életét is megmenthetjük. Összegyűjtöttük Nektek, hol lehet ingyenesen tanulni.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. szeptember 09. szabo.daniel

Három-négy óra alatt olyan ismereteket sajátíthatunk el, amellyel akár a saját, akár más gyermekének életét is megmenthetjük. Összegyűjtöttük Nektek, hol lehet ingyenesen tanulni.


Az ingyenes elsősegélynyújtó tanfolyamokat országszerte a Magyar Gyermekmentő Alapítvány szervezi.

A képzéseken szakorvosok és szakápolók adják át több éves gyermekmentési tevékenységük során szerzett tapasztalataikat.

Megfelelő képzettséggel és odafigyeléssel a balesetek, betegségek 80%-a megelőzhető. A vészhelyzetek kezelésének legértékesebb első 10-15 perce a laikus elsősegélynyújtó kezében van, ezért fontos, hogy felkészültek legyünk az ilyen helyzetekre.

Jelentkezés tanfolyamra  oktatas [at] mgya [dot] org

Aktuális tanfolyamok: ITT

Tudnivalók:
Mennyit időt vesz igénybe a tanfolyam?

Az oktatás 3-3.5 óra. Ez alatt az idő alatt elméleti és gyakorlati képzést tartunk. Átbeszélünk minden olyan vészhelyzetet, mely gyakorta előfordul (lázgörcs, fulladás, félrenyelés, mérgezés, allergia, ütőeres vérzés, magasból esés, égés, bölcsőhalál…), illetve ezek megelőzéséről és kezelési lehetőségeiről adunk útmutatást. A gyakorlati rész során fantom babákon sajátítjuk el az újraélesztés lépéseit, egyes műfogásokat, kötözési technikákat.

Kiknek ajánljuk a tanfolyamot?

Mindenkinek aki gyermekekkel foglalkozik, gyermekekre felügyel. Kismamáknak, szülőknek, nagyszülőknek, gyermekfelügyelőknek, védőnőknek, óvodai, iskolai pedagógusoknak, kisgyermekes munkatársakkal rendelkező cégeknek.

Hol és mikor vannak a tanfolyamok?

Országszerte tartunk tanfolyamokat, a csoportokat és időpontokat az igényeknek megfelelően alakítjuk. A csoportok minimális létszáma 30 fő, maximum 200 fő. Örömmel vesszük csoportok jelentkezését (baba-mama klubok, baráti társaságok, óvodák, bölcsődék, cégek) lehetőleg egy oktatásra alkalmas helyszín biztosításával. Egyéni jelentkezőinket kérjük válasszanak előre megadott tanfolymaink közül és arra a képzésre jelentkezzenek, melyre szeretnének eljönni.

Jelent-e a tanfolyam költséget a jelentkező számára?

A tanfolyam nem jár költséggel a jelentkezők számára. Célunk, hogy mindenki számára elérhető legyen oktatásunk és ne pénzkérdés legyen az elsősegélynyújtás ismereteinek megszerzési lehetősége.

Mennyit kell várni, hogy időpontot kapjak?

Ez a helytől és a létszámtól függ, illetve kollégáink szabadidejétől, hiszen ezt a tevékenységet mentési és kórházi munkáink mellett tudjuk csak felajánlani. Minden jelentkezőnknek 72 órán belül e-mailben visszaigazoljuk a megkeresést és tájékoztatjuk soron következő képzéseinkről.

A jelentkezéshez kérjük írja be, hogy melyik tanfolyamunkra szeretne jelentkezni. Több résztvevő esetén (min. 30 fő), hol és mikor kíván tanfolyamot szervezni.