Családháló

Kezdőoldal Egészség és lélek Tényleg egészségesebb a barna cukor?

Tényleg egészségesebb a barna cukor?

Az egészségtudatos emberek komolyan veszik a táplálkozást, a diétát és a megfelelő alapanyagok kiválasztását. Minden élelmiszernek, amelyet megvásárolnak, tisztában vannak az egészségügyi előnyeivel. Próbálják a legjobb döntést meghozni, amikor „egészséges választás” elé állítja őket az élet, és inkább barna cukorért nyúlnak fehér helyett. De vajon tényleg jobb az egyik, mint a másik?

Origo,

Rengeteg életmódszakértő, orvos és dietetikus írt és beszélt már a kristálycukor káros hatásairól. A jó marketing képes elhitetni velünk, hogy a barna vagy cukornádból készült unokatestvére jobb. Tényleg van némi különbség a kettő között, ám ez nem azt jelenti, hogy az egyik sokkal egészségesebb, mint a másik.

A hazai éghajlaton a cukorrépa terem meg, így itthon ez az elsődleges cukoralapanyag. A nádcukor a trópusi vidékeken termesztett cukornádból készül. A cukorrépából és a cukornádból származó cukor kémiai szempontból azonos: mindkettő szacharóz.

A bejegyzés itt folytatódik.

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Karácsonyfa-pite – Ilyet még nem láttál!

Egyszerű, ám annál látványosabb karácsonyi sütemény kevés hozzávalóból. Igazi vendégváró!

Close