A terhesvitamintól szőrös lesz a baba?

Nagyon sokszor felmerül a kérdés a várandós kismamákban: ha terhesvitamint szedek, akkor nem lesz nagyon szőrös a gyerekem? Hogy ezt a kérdést megválaszoljuk, érdemes egy kicsit utánanézni annak is, hogy normális-e a babákon a szőr, illetve, hogy mi számít túlzottnak.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
betegség
2017. november 27. Babafalva

A szőrös baba

Akármennyire hihetetlen is, a babák is lehetnek szőrösek. Sőt, ez teljesen természetes és a kezdeti szőrszálak az esetek többségében ki is hullanak. Ilyenkor nem is szabad eltávolítani ezeket, mert a babák bőre nagyon érzékeny, így sem a borotvát, sem semmilyen más eszközt nem szabad bevetni a nem kívánt szőr ellen, mivel akár allergiás reakciót is okozhat.

A szőrösödés az esetek többségében genetikai okokkal rendelkezik, így ha a családban van olyan személy, aki dús testszőrzettel bír, akkor előfordulhat a pihék megjelenése a babán is. Ez pedig az egész testen, bárhol jelentkezhet, így akár a háton, a pocakon, vagy a nemi szervek környékén is.

Betegség?

Létezik olyan betegség, mely túlzott szőrnövekedéssel jár a babák esetében. Ez a legtöbbször hormonális eredetű, amin az orvosok rendszerint képesek segíteni, hogy mennyi a túl sok szőr, azt mindenképpen szakember állapítja meg!

A bejegyzés itt folytatódik.