Tippek az immunrendszer erősítéséhez

Ismét beköszöntött a lázas, megfázásos megbetegedések ideje. Immunrendszerünk erősítésével nagyobb eséllyel vehetjük fel a harcot ezekkel a betegségekkel.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. január 14. szabo.daniel

Ismét beköszöntött a lázas, megfázásos megbetegedések ideje. Immunrendszerünk erősítésével nagyobb eséllyel vehetjük fel a harcot ezekkel a betegségekkel.


Kiegyensúlyozott táplálkozás

A helyes, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, változatos étrend kiemelkedő szerepű immunrendszerünk megerősítésében. Ügyeljünk rá, hogy rendszeresen, lehetőleg stresszmentes körülmények között étkezzünk. A reggeli kiemelt szerepéről ugyan számtalanszor hallottunk már, de a megfázásos időszakban érdemes hangsúlyozni, hogy kutatások szerint egy nyugodt, kiadós reggeli a megfázással szemben is sokkal ellenállóbbá tesz. A megfelelő folyadékbevitel nemcsak a nyári hőségben fontos, hanem a hideg idővel együtt beköszöntő fűtési szezonnal együtt járó száraz levegőben is.

Elegendő alvás

Egy felnőtt átlagos alvásigénye napi 7-8 óra, és ennek betartása sokat segíthet erőnk és egészségünk megőrzésében. A nyugodt alvásnak számtalan feltételét szinte lehetetlen felsorolni, ám azt mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy télen a megfelelő szobahőmérsékletre érdemes különösen ügyelnünk. Bármennyire is kellemes egy meleg lakásban tölteni estéinket, arra figyeljünk, hogy hálószobánk hőmérséklete ne haladja meg a 20 fokot. Az alvás előtti szobaszellőztetés is kulcsfontosságú a pihentető álom elérésében.