Tippek a stresszmentes karácsonyért

A karácsony manapság inkább szól az ajándékozásról, mint a békés és kellemes családi együttlétről. A legtöbb ember hatalmas stresszben tölti a Szentestét megelőző napokat, rohan ajándékért, bevásárol, takarít… Pedig nem feltétlenül kellene így lennie. A legnagyobb ajándék alighanem a nyugodt és boldog karácsony, ami nem csak a hangulatot menti meg, de a pénztárcát is megkíméli.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
karácsony
2017. december 21. Család.hu

A háromgyermekes amerikai író, Jamie Sumner karácsonyai is évekig az ajándékvásárlás spiráljában teltek. Ráadásul náluk is, mint oly sok magyar családnál, két karácsony volt: egy az ő szüleivel, egy pedig a férje szüleivel, és persze ő mindkettőt jól akarta csinálni. Volt egy listája a családtagokról, amit mindig magánál tartott és egész évben írogatta, ha egy családtag elkottyantott valamit arról, mit szeretne.

Így jó és személyre szóló ajándékokat tudott adni mindenkinek, csakhogy ez nem csak rengeteg pénzbe, de legalább annyi energiába is került, nem is beszélve a házra már novemberben rátelepedő idegeskedésről. „Aztán a sógornőm megkérdezte egyszer a karácsonyi őrületes sütés-főzés közepette, hogy miért nem használunk névhúzós ajándékozást mi, felnőttek egymást között. Majdnem megcsókoltam” – emlékezett vissza a sorsfordító pillanatra Jamie.

A következők az alapszabályok:

1. Mindenki kihúz egy nevet a kalapból.

2. Ha a párunkat húzzuk, újat húzhatunk.

3. Meg kell határozni az ajándékra elkölthető összeg maximumát is.

4. Nem szabad elárulni, kit húztunk.

Ettől a játéktól a karácsonyok megint varázslatosak lesznek, hiszen arra figyelhetünk megint, ami igazán fontos.

A cikk ITT folytatódik.