Újabb kiskorú lett öngyilkos – februárban már a nyolcadik!

A tizenkét éves kislány már a nyolcadik gyermek, aki önkezével vetett véget életének februárban Oroszországban.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. február 17. bencze.aron

A tizenkét éves kislány már a nyolcadik gyermek, aki önkezével vetett véget életének februárban Oroszországban.


Öngyilkos lett egy tizenkét éves lány Moszkvában – közölték csütörtök este az orosz hatóságok. Az iskoláslány holttestét csütörtök este találták meg egy moszkvai lakásban – közölte a vizsgálóbizottság. Előzőleg a dél-oroszországi Kalmükföld hatóságai közölték, hogy szerdán egy lakásban felakasztva találtak meg egy tízéves kislányt. Hat másik kiskorú – két fiú és négy lány – február első két hetében vetett véget önkezével az életének Oroszországban.

Pavel Asztahov, a Kreml gyermekjogi megbízottja február 10-én az orosz fiatalkorúak öngyilkossági hulláma elleni megelőzési program kidolgozására szólított fel. Mint mondta, Oroszország az első helyen áll Európában a 15-19 évesek öngyilkossága tekintetében, és évente 200 gyerek (10-14 éves) és 1500 tizenéves (15-19 éves) öli meg magát. Az egész világon pedig harmadik az ország a 14 és 19 év közöttiek öngyilkosságát tekintve az UNICEF és az orosz egészségügyi minisztérium tavaly novemberben közzétett jelentése szerint.

A teljes lakosság körében az öngyilkossági arány 23,5 százezrelék volt 2010-ben Oroszországban, ami határozott csökkenés az 1995-ös 42 százezrelékhez képest. Ám az ország ezzel is a hatodik helyen áll a világon, jelentősen meghaladva a 14 százezrelékes világátlagot és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által megállapított 20 százezrelékes “kritikus” szintet.