Családháló

Újévi fogadalmak

Egy hét eltelt az új esztendőből. Hogy állnak a fogadalmaid? Megváltoztattad az életed? Egészségesebb lettél? Vékonyabb? Edzettebb? Káros szenvedélyektől mentes? Boldogabb? Türelmesebb? Kiegyensúlyozottabb?

Jusztné Vincze Szabina,

Azt tapasztalom, hogy sokszor túl nagy fába vágjuk a fejszét, máskor meg annyira a saját vágyainkra koncentrálunk, hogy nem vesszük észre, boldogabbak akkor lehetnénk, ha a másikat is észrevennénk. Ha a sok Én-t Te-re/Ti-re váltanánk.

Feszült vagy, mert úgy érzed, nem tudod igazán betölteni a szerepeidet: ha dolgozol, a gyereked mellé vágysz, a játék mellől az email-jeidet lesed? Ha megfogadod, hogy otthon keresel egy helyet a mobilodnak, ahová száműzöd a kezed ügyéből, s a játék közben tényleg csak játszol, kisebb lesz a lelkiismeretfurdalás is, mikor nem a gyerkőccel vagy, és boldogabb lehetsz te is, a gyerek is.

Hisztis, akaratos, követelőző a gyerkőc? Fogadd meg, hogy kinevezel egy Varázsszőnyeget a lakásban (lehet szőnyeg, pokróc, lepedő), ahol teret nyitsz ahhoz, hogy intenzíven, csak a gyerekeddel legyél. Tűzd ki célul, hogy minden héten előveszed és ebben a varázslatos térben fogsz rá és csakis rá figyelni. Fogadd meg, hogy neki adod a figyelmedet!

A jó fogadalmak olyanok, hogy be lehet tartani őket, mert nem kívánnak erőn felüli teljesítményt. A jó fogadalmak olyanok, hogy nem magadnak akarsz jót velük, de így vagy úgy, téged is boldoggá tesznek.

Neked van jó újévi fogadalmad?

(A szerző perinatális szaktanácsadó, babamasszőr.)

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Vízkereszt – több, mint a karácsonyfaszedés napja

Vízkereszt az egyik legősibb keresztény ünnep, amely Jézus Krisztus megjelenésének momentumait kapcsolja egybe. Vízkeresztet január 6-án ünnepli a katolikus egyház,...

Close