Ülve jobban tanulnak a babák

Egy új tanulmány kimutatta, hogy a kisbabák jobban tanulnak, hogyha ülnek. A kognitív fejlődés legfontosabb része, hogy a babák meg tudják különböztetni az először látott dolgokat a már korábban ismert tárgyaktól. Ez a kognitív fejlődés összefügg a gondolkodással, az észleléssel és a memóriával - írja a Health Day.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. december 20. czefernek.lena

Egy új tanulmány kimutatta, hogy a kisbabák jobban tanulnak, hogyha ülnek. A kognitív fejlődés legfontosabb része, hogy a babák meg tudják különböztetni az először látott dolgokat a már korábban ismert tárgyaktól. Ez a kognitív fejlődés összefügg a gondolkodással, az észleléssel és a memóriával – írja a Health Day.


Az Észak-Dakotai Állami Egyetem kutatói azt találták, hogy 5,5 és 6,5 hónapos korukban a csecsemők még nem használnak mintákat a különböző tárgyak megkülönböztetésére. Azonban 6,5 hónapos korukra már kialakul bizonyos képük a különböző tárgyakról, hogyha lehetőséget kapnak rá, hogy azt megfoghassák.

A csecsemők 6,5 hónapos korukra már képesek arra, hogy segítség nélkül felüljenek, ami megkönnyíti számukra, hogy elérjék és megtapogassák a különböző tárgyakat. Az eredmények azt mutatják, hogy azok, akik később kezdik el megismerni a különböző tárgyakat, az iskolában lemaradhatnak a tanulásban, vagyis ez befolyásolja szellemi fejlődésüket.