Ünnepeld te is a Szoptatás Világhetét!

A Szoptatás Világhete alkalmából a Szoptatásért Magyar Egyesület és a La Leche Liga Magyarország együtt szervezi meg immár hagyományosan a „Séta a szoptatásért” elnevezésű rendezvényét, amelyre minden érdeklődő szülőt, családot szeretettel várnak!

szoptatás
2018. augusztus 03. Közlemény

Szoptatás  Világhetét 1992 óta ünnepeljük, amely az egyik  leghatásosabb  figyelemfelkeltő  eszköz  a  szoptatási  kezdeményezések  népszerűsítésére.  A  Szoptatás  Világhetének  teljes  körű  szervezését  a  World  Alliance  for  Breastfeeding  Action  (WABA)   végzi,  ahol  kiválasztják  az  adott  év  témáját  és  jelmondatát.  Az  általuk  készített  tájékoztató anyagok  segítenek  a  Szoptatás  Világhetének  országos  vagy  helyi  szintű  megünneplésében.

Az idei év mottója: Szoptatás- Az élet forrása

A szoptatás minden kisbaba számára egyenlő esélyeket teremt, nagymértékben hozzájárul a gyermekek és a nők egészségéhez, növeli a túlélés esélyét.  Ezzel szemben  szoptatás hiánya az egészségügyi rendszerekre  és a teljes társadalomra rövid és hosszú távon is jelentős költségeket ró.

Az anyatej természetes, megújuló táplálék, amelynek előállítása, csomagolása és szállítása nem jár környezetszennyezéssel, és nem képez hulladékot. Ezzel szemben  a tápszergyártás jelentős negatív környezeti hatásokkal jár. A szoptatás biztosítása, fenntartása komoly tényező a Föld és az emberiség jóllétének megőrzésében!

A Szoptatásért Magyar Egyesület több mint húsz éves múltra tekinthet vissza a szoptatás támogatásában, az ezzel kapcsolatos ismeretterjesztő, tájékoztató, oktató munkában. A szoptatás támogatása elismerten a legköltséghatékonyabb primer prevenciós tevékenységek egyike. Fő célunk, hogy elősegítsük a csecsemők hat hónapos korig tartó kizárólagos és igény szerinti szoptatását, mint a legegészségesebb csecsemőtáplálási módot és a szoptatás folytatását hozzátáplálás mellett, legalább két éves korig vagy azon túl, ameddig a kisgyermek és az anya igényli.

A Szoptatás Világhete alkalmából a Szoptatásért Magyar Egyesület és a La Leche Liga Magyarország együtt szervezi meg immár hagyományosan a „Séta a szoptatásért” elnevezésű rendezvényét, amelyre minden érdeklődő szülőt, családot szeretettel várnak!

Időpont: 2018.08.04. 16 óra

Helyszín: Budapest Városliget

Találkozó

A Széchenyi fürdő földalatti megállónál lesz 15.45-16:00 óra között.
Innen sétálnak majd a Városliget másik oldalára a Vajdahunyad vára mellett,  a Nagyrét irányába. A bal oldalon, a fák alatt terítjük le pikniktakaróinkat, ahol minden adott egy kellemes, családi délután eltöltésére.

Program

16.00-16.30 Séta

16.30 Rövid megnyitó az Szoptatás Világhete témájához kapcsolódóan

16.45 Kanga-tréning interaktív bemutató

17.00-18.00 “Pokrócos beszélgetés” LLL és IBCLC szoptatási tanácsadókkal

Az egy év feletti szoptatás jótékony hatásairól Schneiderné Diószegi Eszter LLL tanácsadó

Felkészülés a szoptatásra, az első napok Orsovai Szilvi LLL tanácsadó

Szoptatással kapcsolatos tények és tévhitek Dr. Hegyi Eszter IBCLC tanácsadó

Szoptatás császármetszés után Werner Katalin IBCLC tanácsadó

18.00 után Tombola eredményhirdetés

Kapcsolódó cikkek

Friss

Miért nem múlik el az ekcéma?
Megújult a Családháló
A saját kenyér igézete