Ünnepeld te is a Szoptatás Világhetét!

A Szoptatás Világhete alkalmából a Szoptatásért Magyar Egyesület és a La Leche Liga Magyarország együtt szervezi meg immár hagyományosan a „Séta a szoptatásért” elnevezésű rendezvényét, amelyre minden érdeklődő szülőt, családot szeretettel várnak!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
szoptatás
2018. augusztus 03. Közlemény

Szoptatás  Világhetét 1992 óta ünnepeljük, amely az egyik  leghatásosabb  figyelemfelkeltő  eszköz  a  szoptatási  kezdeményezések  népszerűsítésére.  A  Szoptatás  Világhetének  teljes  körű  szervezését  a  World  Alliance  for  Breastfeeding  Action  (WABA)   végzi,  ahol  kiválasztják  az  adott  év  témáját  és  jelmondatát.  Az  általuk  készített  tájékoztató anyagok  segítenek  a  Szoptatás  Világhetének  országos  vagy  helyi  szintű  megünneplésében.

Az idei év mottója: Szoptatás- Az élet forrása

A szoptatás minden kisbaba számára egyenlő esélyeket teremt, nagymértékben hozzájárul a gyermekek és a nők egészségéhez, növeli a túlélés esélyét.  Ezzel szemben  szoptatás hiánya az egészségügyi rendszerekre  és a teljes társadalomra rövid és hosszú távon is jelentős költségeket ró.

Az anyatej természetes, megújuló táplálék, amelynek előállítása, csomagolása és szállítása nem jár környezetszennyezéssel, és nem képez hulladékot. Ezzel szemben  a tápszergyártás jelentős negatív környezeti hatásokkal jár. A szoptatás biztosítása, fenntartása komoly tényező a Föld és az emberiség jóllétének megőrzésében!

A Szoptatásért Magyar Egyesület több mint húsz éves múltra tekinthet vissza a szoptatás támogatásában, az ezzel kapcsolatos ismeretterjesztő, tájékoztató, oktató munkában. A szoptatás támogatása elismerten a legköltséghatékonyabb primer prevenciós tevékenységek egyike. Fő célunk, hogy elősegítsük a csecsemők hat hónapos korig tartó kizárólagos és igény szerinti szoptatását, mint a legegészségesebb csecsemőtáplálási módot és a szoptatás folytatását hozzátáplálás mellett, legalább két éves korig vagy azon túl, ameddig a kisgyermek és az anya igényli.

A Szoptatás Világhete alkalmából a Szoptatásért Magyar Egyesület és a La Leche Liga Magyarország együtt szervezi meg immár hagyományosan a „Séta a szoptatásért” elnevezésű rendezvényét, amelyre minden érdeklődő szülőt, családot szeretettel várnak!

Időpont: 2018.08.04. 16 óra

Helyszín: Budapest Városliget

Találkozó

A Széchenyi fürdő földalatti megállónál lesz 15.45-16:00 óra között.
Innen sétálnak majd a Városliget másik oldalára a Vajdahunyad vára mellett,  a Nagyrét irányába. A bal oldalon, a fák alatt terítjük le pikniktakaróinkat, ahol minden adott egy kellemes, családi délután eltöltésére.

Program

16.00-16.30 Séta

16.30 Rövid megnyitó az Szoptatás Világhete témájához kapcsolódóan

16.45 Kanga-tréning interaktív bemutató

17.00-18.00 “Pokrócos beszélgetés” LLL és IBCLC szoptatási tanácsadókkal

Az egy év feletti szoptatás jótékony hatásairól Schneiderné Diószegi Eszter LLL tanácsadó

Felkészülés a szoptatásra, az első napok Orsovai Szilvi LLL tanácsadó

Szoptatással kapcsolatos tények és tévhitek Dr. Hegyi Eszter IBCLC tanácsadó

Szoptatás császármetszés után Werner Katalin IBCLC tanácsadó

18.00 után Tombola eredményhirdetés