Úti patika kismamáknak

Itt a jó idő, hamarosan a nyár is beköszönt, tervezhetjük-szervezhetjük az üdülést, kirándulásokat!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
család
2017. május 25. Babaszoba
Akár pocakosan is útra kelhetünk. Mi kerüljön a kismama táskájába, ami segíthet a gyógyulásban vagy az egészség megőrzésében?
Várandósan sem kell lemondani az utazás, nyaralás nyújtotta örömökről, kikapcsolódásról! Ha rendben zajlik a terhességünk, és orvosunk nem tiltja, bátran keljünk útra a szülés előtti hetekig! Amennyiben első gyermekünket várjuk, sokáig ez lesz az utolsó alkalom arra, hogy kettesben pihenjünk, kiránduljunk. A legalkalmasabb időpont a kiruccanásra a második trimeszter, ekkorra nagy valószínűséggel már elmúlnak a rosszullétek, a kismama jól érzi magát, és még viszonylag könnyen mozog.

Előzzük meg a trombózist!

Néhány dolgot azonban vegyünk figyelembe! Akár autóval, akár repülővel utazunk, ne feledkezzünk meg arról, hogy a terhesség során sokkal nagyobb a mélyvénás trombózis kockázata, mint egyébként. A sokáig tartó egy helyben ülés pedig még tovább növeli a veszélyt.
Ha tehát autózunk, időnként – legfeljebb kétóránként – álljunk meg, és sétáljunk egyet, ha pedig repülünk, akkor szintén érdemes néha felállni és megmozgatni végtagjainkat. Egy buszos utazás során nem mindig tudnak tekintettel lenni a terhes nők igényeire, így a szakemberek ezt a közlekedési formát nem ajánlják a babavárás hónapjai alatt.
A légitársaságok többsége a 28. terhességi hét után már orvosi igazolást kér a várandós utasoktól, az utolsó hónapban – tehát a 36. hét után – pedig már nem engedi fel a kismamákat a repülőgépekre. Mindenképpen tájékozódjunk foglaláskor az adott cégnél!

Felkészülten induljunk!

Állítsunk össze úti patikát magunknak! Kismamaként különösen vigyázni kell, mit szedünk, ez természetesen utazás alatt is érvényes. Konzultáljunk orvosunkkal, védőnőnkkel, gyógyszerész szakemberrel arról, mit vehetünk be terhesen! Az úti csomagba megbízható, bevált szerek kerüljenek, ne utazás közben kísérletezzünk valami újdonsággal! Választhatunk a homeopátiás szerek közül is.
A cikket ide kattintva tudod továbbolvasni.