Vágyakozni, de nem csak várakozni – elindult a Babára vágyva programsorozat

A nehezített babafogadás problémája Magyarországon minden ötödik párt érint. Ezért tartotta fontosnak a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, hogy a tabukat és a sztereotípiákat mellőzve hiánypótló programot szervezzen. A Babára vágyva című rendezvényen mindenki választ kaphatott a kérdéseire.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
meddőség
2018. február 28. Közlemény

„Nem vagytok egyedül” – kezdte előadását dr. Császár Nagy Noémi szakpszichológus a Babára vágyva című interaktív beszélgető est első, budapesti állomásán. S aki eljött február 23-án az Aranytíz Kultúrházba, valóban így is érezhette. Sőt, a résztvevők nemcsak ezt tapasztalhatták meg, de rengeteg hasznos információt, tanácsot, bátorítást és nem utolsó sorban reményt kaptak. Reményt, hogy megszülethet a vágyott gyermekük.

Az előadáson először dr. Császár Nagy Noémi szakpszichológus beszélt tabuk nélkül a nehezített babafogadás esetleges okairól és azokról a lehetőségekről, amelynek reményt adnak a kívánt gyermekek megszületésére. A szakember ugyanis azt vallja, nem elég vágyakozni, tenni is kell a sikerért. A pszichológus előadása után Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vezetője osztotta meg azokat a személyes tapasztalatait, amelyek végül oda vezettek, hogy sikeres lombikos szülő lehessen. Az előadók ezt követően a közönség minden felmerülő aggályára és kérdésére is szívesen válaszoltak.

Ám azok sem maradtak le még semmiről, akiket érint vagy foglalkoztat a téma, de nem tudtak részt venni a budapesti rendezvényen. A Babára vágyva budapesti estjével ugyanis egy tizennyolc részből álló programsorozat indult útjára. Az előadók az év folyamán még tizenhét nagyvárosba látogatnak el, hogy a hiteles tájékoztatással és a személyes történetekkel segítsenek mindazoknak, akik babára vágynak, ám a kívánt gyermekük mégsem született még meg. Az előadást legközelebb március 23-án Egerben lehet meghallgatni.

 

A programsorozat aktualitásairól a http://haromkiralyfi.hu/babara-vagyva oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.