A várandósság alatti vizesedés okai és legjobb ellenszere

A vizesedés problémája olyan természetes a kismamáknál, mint hogy a nap felkel és lemegy. De ennek valóban így kell lennie? Jól sejted, ha ezzel foglalkozom, akkor valószínűleg azt gondolom, hogy nem kell beletörődni - írja a FemCafé bloggere, Bartha-Darabos Ivett.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
várandósság
2017. június 17. femcafe

A vizesedésről

A vizesedés elsősorban keringési problémákra szokott utalni, de ez nálunk, várandósoknál sokkal összetettebb dolog. A hormonok miatt a szervezetünk raktározásra áll át, és ez a vízre is vonatkozik. Ráadásul minél kevesebb vizet fogyasztunk, annál többet igyekszik kis fóka testünk megtartani, hogy szükség esetén biztosítsa az utánpótlást magzatunknak.

Óriási megkönnyebbülés, de ettől még nem lesz jó buli… A lassabb nyirokkeringés és a több folyadék keringetése óriási terhet ró a szívre, a tüdőre, ízületekre és a vérkeringésre is. Ezzel együtt a vizesedő kismamák bőre hajlamosabb striákra, amik sajnos gyakran örökre megmaradnak, miközben az esetek jó részében tehetnénk ellene.

Genetika?

Megeshet, de magamon tettem próbát. 3 nap mozgástilalommal éltem, ami meg is hozta az eredményt egy kis időjárási anomáliával megfejelve: elkezdett vizesedni a lábam és a kezem is. A bőröm feszült, és erős diszkomfort érzetem lett. Elnehezedtem, és a levegőt sem a szokásos könnyedséggel vettem. Nem lett túl jó kedvem tőle, és a pihenéssel csak rosszabbodott. Ennek legfőbb oka, hogy estére a test keringése lassult, és a lábakban, végtagokban gyűlt össze a víz elsőként, mely effektíve pang ilyenkor a szervezetben.

Ha nem pihenés, akkor mi?

Sejtheted: az aktivitás növelése a megoldás! Sok-sok víz fogyasztása mellett a keringés fokozása napi szinten válik szükségessé.

 

A cikk ide kattintva folytatódik!