Vegyszermentes illatosítás

Vegyszermentesen is lehet isteni illat az otthonodban, ha cikkünk segítségével elkészíted ezeket a természetes illatosító szereket.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. május 17. Gyarmati Orsolya

Vegyszermentesen is lehet isteni illat az otthonodban, ha cikkünk segítségével elkészíted ezeket a természetes illatosító szereket.


Légfrissítő permet

A legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás. A virágok locsolására alkalmas spriccelőbe töltsünk desztillált vizet és adjunk hozzá illóolajat. Minden használat előtt alaposan rázzuk fel!

Illatosító zsákocskák

A szárított fűszer- vagy gyógynövényeket kis zsákocskákba csomagolhatjuk, s az felakasztva illatosíthatjuk vele a kisebb helyiségeket, zárt tereket, mint például a mosdó vagy a ruhásszekrény. A levendulának nemcsak az illata kellemes, de szekrényben alkalmazva molyűző hatású.
 

Illatos zselé

Hosszan tartó megoldás, ám kevésbé intenzív a zselés illatosító, mely meleg helységben hamarabb kiszárad.

Hozzávalók:

1 dl desztillált víz
2 evőkanálnyi zselatin
kicsi üvegedény vagy pohár
illóolaj(ok)

Elkészítés:

Adjunk egy deci vízhez 2 evőkanálnyi zselatint, majd főzzük fel. Vegyük le a tűzhelyről és folyamatos kevergetés mellett hűtsük. Ha már látjuk, hogy szilárdul, adjunk hozzá az általunk kiválasztott illóolajból pár cseppet, majd töltsük a pohárkákba. Hűtsük le a hűtőben! Ha esetleg dekorálni szeretnék díszesebb üvegbe is tölthetjük, esetleg magát a pohárkát kössük át egy selyemszalaggal. Természetes színezőkkel és festékekkel a zselé színével is játszhatunk, sőt virágszirmokat is szórhatunk a folyadékba.