14 Mikulásváró program Budapesten

Hol találkozhattok a Mikulással? Vonaton, hajón, jégpályán, barlangban, bábszínházban, koncerten, könyvesboltban, futás közben és más helyeken is! Megmutatjuk!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
programajánló
2016. november 30. Imami

Időpont: 2016. december 3. 10:30
Helyszín: Erzsébetligeti Színház 1165 Budapest, Hunyadvár u. 43/B

Fuss és tégy jót! Fusson együtt a család a Mikulással! Nevezési díj egy cipősdoboznyi ajándék. Minden részvevő meglepetés ajándékot kap.

További információ

Nótás Mikulás – Gryllus Vilmos Mikulás váró koncertje

Időpont: 2016. december 04. 11:30 – 12:30
Helyszín: MOM, 1124 Budapest, Csörsz u. 18.

 „Nótás Mikulás, flótás, pikulás, jön a sok jóval, hegedű, szóval. Csellón muzsikál, csizmám tele már, mosolyog, hallgat, haza úgy ballag.”
Közreműködnek a Marczibányi téri Kodály iskolások.

További információ

Barlangi Mikulás a Szemlő-hegyi barlangban

Időpont: 2016. december 03. 10:30-tól 2016. december 04. 15:30-ig
Helyszín: Szemlő-hegyi barlang, 1025 Budapest, Pusztaszeri út 35.

A Szemlő-hegyi-barlangba is ellátogat a Mikulás. A szarvasok vontatta szán helyett kötélen ereszkedik le a barlang falán, és névre szóló ajándékokat ad a gyerekeknek. A krampusz nálunk barátságos és kedves, mert szeretnénk a kicsi gyerekkel érkezőket is megbarátkoztatni ezzel a különleges programmal.

Csak bejelentkezésre tudnak fogadni gyerekeket a Mikulás csomagok számát ugyanis tervezni kell. A program ára: 3000 Ft/gyerek (csomaggal), 1300 Ft/felnőtt. A szervezők kérése, hogy egy gyerekkel maximum egy felnőtt jöjjön, mert a barlangi Mikulás elsősorban a gyerekeknek szóló program. A csoportlétszám maximált, a csoportok óra harminc perckor indulnak 10.30-15.30 között. A gyerekek neve és életkora, illetve egy-egy dicsérő mondat a gyermekről a Mikulásnak címezve hasznos információ.

További információ

Az igazi Mikulás – Óbudai Kulturális Központban

Időpont: 2016. december 03. 16:00
Helyszín: 3K – Kaszásdűlői Kulturális Központ, 1033 Budapest, Pethe Ferenc tér 2.

Az igazi Mikulás – Zenés bábelőadás élő Mikulással

Az erdő kis lakói izgatottan várják a Mikulást. Igaz, hogy csak az ember­gyerekeknek hoz ajándékot? Vagy a kíváncsi állatkák is kapnak valamit? Sok-sok játék, kaland, móka, s végül hoppon marad a ravaszdi róka! A történet végén megérkezik az igazi Mikulás is.

Szereplők: Nyúl mama, Nyúlfi, Brumi, Róka, Borz úr, Varjú és a Mikulás
Jegyár: 1000 Ft

További információ

Ametist Bábszínház: Az igazi Mikulás – Puskin Kuckóban

Időpont: 2016. december 03. 10:00
Helyszín: Puskin Mozi, 1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 18.

Ametist Bábszínház: Az igazi Mikulás – zenés bábelőadás

Az Ametist zenés bábelőadása az erdő kis lakóiról szól, akik izgatottan várják a Mikulást. Igaz, hogy csak az embergyerekeknek hoz ajándékot? Vagy a kíváncsi állatkák is kapnak valamit?
Sok-sok játék, kaland, móka után végül hoppon marad a ravaszdi róka. S természetesen a történet végén megérkezik az igazi Mikulás is!

További információ 

Vonatozz együtt a Mikulással a Gyermekvasúton!

Időpont: 2016. december 03. 08:20-tól 2016. december 06. 18:00-ig
Helyszín: Gyermekvasút, 1021 Budapest, Hűvösvölgy

Idén éppen 20 éve hogy a Mikulás és segítői együtt vonatoznak az utasokkal december első hétvégéjén Budapest legnépszerűbb gyermekprogramján a Gyermekvasúton. A Mikulás és segítői a krampuszok ismét birtokba veszik a Gyermekvasutat hogy együtt vonatozzanak a gyerekekkel. Közös éneklés, játékok és személyes találkozás a Mikulással, aki édességekből összeállított mikuláscsomaggal ajándékoz meg minden gyereket.

A vonatok  Hűvösvölgy állomásról indulnak, ahova az érkezőket a krampuszok gyermekprogramokkal és finomságokkal várják és invitálják közös táncra és játékra. Az esemény évről évre növekvő népszerűségnek örvend, ezért a jegyek csak elővételben kaphatók. Igazi hagyományőrző program a város egyik legszebb kerületében.

A mikulásprogram vonatain csak előre megváltott jegyekkel lehet utazni, melyek kizárólag a Broadway Jegyirodákban és a Gyermekvasút hűvösvölgyi “Otthonépületében” kaphatók, valamint on-line a broadway.hu oldalon. Az egy útra szóló részvételi jegy tizennégy éven aluli gyermekek részére 1700 Ft, a tizennégy éven felüli utasok részére 2000 Ft.

Indulás Hűvösvölgy állomásról: 8:20, 9:20, 10:20, 11:20, 12:20, 13:20, 14:20, 15:20, 16:20, 17:20

További információ

Télapó a jégen

Időpont: 2016. december 06. 14:00
Helyszín: Kőbányai White Sharks Jégpálya, Budapest, X., Ihász u. 24.

Korcsolyaiskola manókkal, krampuszokkal. Arcfestés, kézműveskedés, télapós korcsolyázás, akadályversenyek, tombola, MintaPinty zenekar koncertje

További információ

Pagony Mikulás

Időpont: 2016. december 05. 10:00-tól 2016. december 06. 17:00-ig
Helyszínek: Pagony a Gellért téren (Budapest, XI., Bartók Béla u. 5.), Pagony a Sugárban (1148 Budapest, Őrs vezér tere 48.)

Budapesten 2 helyen, Budán és a Sugárban is találkozhattok idén a Mikulással! Az ajándékok átadása mellett énekes-hangszeres foglalkozással várnak, lehet közösen énekelni, mondókázni, játszani. A rövid műsor után a Pagony Mikulás egyenként adja át az ajándékokat a gyerekeknek, beszélget velük, külön szülői kívánságra meg is dicséri őket. A Mikulás-váró ünnepség ára: 1000 Ft/fő

A Mikulás műsorra előzetes jelentkezés szükséges, jelentkezni csak személyesen a boltokban lehet.

Pagony a Gellért téren – december 6., vasárnap

  • Délelőtt 10.00-től és 11.00-től: Környei Alice vezetésével, játékkal, énekléssel várjuk a Mikulást.
  • Délután 16.00-tól és 17.00-től: Környei Alice vezetésével, játékkal, énekléssel várjuk a Mikulást.

A csoportok maximális létszáma 25 fő, regisztráljatok időben, azaz december 4-ig.

Pagony a Sugárban – decemberc 5., szombat

  • Délelőtt 10: Mikulás-várás Kormos Marcsival, sok-sok énekléssel
  • Délelőtt 11: Mikulás-várás Kormos Marcsival, sok-sok énekléssel

A maximális létszám 20 fő, a jelentkezési határidő: december 3.

További információ

Joulupukki az igazi finn Mikulás Budapesten

Helyszín: V., Vörösmarty tér

Az egyetlen igazi finn Mikulás idén november végén már 15. alkalommal érkezik Magyarországra. A Mikulás azaz Joulupukki, ahogy a finn gyerekek hívják Őt, a messzi lappföldi városból Rovaniemiből repül hozzánk A Finnair járatával a Liszt Ferenc reptérre 2016. december 1-jén 11 óra körül.
Hatnapos itt tartózkodása alatt a Joulupukki jónéhány várost és kisebb községet látogat meg így hozva el a Karácsony üzenetét kicsiknek és nagyoknak. A nyilvános találkozók mellett Joulupukki iskolákat és árvaházakat látogat meg. A budapesti környéki gyerekek a Vörösmarty téri karácsonyi vásáron találkozhatnak vele.

Joulupukki nyilvános programjai:

  • December 1., Budapest, Liszt Ferenc repülőtér, 11h
  • December 4., Budapest Four Seasons Hotel brunch, 12h
  • December 6., Budapest, Vörösmarty tér, Karácsonyi vásár, 16h

További információ

Mikulás ajándéka – Fabula Bábszínház

Időpont: 2016. december 03. 11:30
Helyszín: Fabula Bábszínház, 1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 6. félemelet

A kedves, zenés, élőszereplővel tarkított, a gyerekeket is szerepeltető bábelőadás Mikulás napján játszódik. Főhőse Balambusz, a jóságos kiskrampusz, aki ebben az évben először segíthet a Mikulásnak az ajándékok szétosztásában. Egy váratlan pillanatban azonban eltűnik a zsák. A segítőkész nyúltestvérek és a kötelességtudó kiskrampusz kalandos úton visszaszerzik az ajándékokat, s minden jóra fordul. A történet végén megérkezik a Mikulás is.

Szereplők: Balambusz, Tappancs, Kurtafarkú, Csacsi Csabi, Róka néni, Farkas Barkas, Cini és a Mikulás

További információ

PlayKID – Minimax Mikulásnap

Időpont: 2016. december 3. 10-18h
Helyszín: Milleráris, 1024 Budapest, Kis-Rókus u.

A tavalyi évhez hasonlóan, idén is megszervezik a PlayKID – Minimax Mikulásnapot december 3-án a Millenáris D csarnokában. Ez a nap felhőtlen szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Sok színvonalas és élménnyel teli programmal és változatos zenei felhozatallal várnak a szervezők mindenkit, főszerepben a Mikulással, valamint a karácsonyi készülődéssel.

További információ