2 perc alatt felvilágosíthatjuk a tiniket

Minden szülő életében eljön az a pillanat, amikor a gyermeke belép a pubertáskorba, és akarva-akaratlanul eljön a felvilágosítás ideje. Az a tapasztalat, hogy sok szülő félvállról veszi ezt a feladatot, pedig egyre többen vallják azt, hogy időben, okosan és részletesen kell beszélnünk magáról a szexualitásról is.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. február 06. Családháló

Az AmazeOrg Youtube csatornáján olyan felvilágosító videókat találtunk, ahol vicces és tanulságos eseteken keresztül beszélnek a magáról a szexualitásról, pubertáskori problémákról. A videók 10-14 éves gyerekeknek készülnek, és számukra értelmezhető példákon szemléltetik ezeket a kérdésköröket. Olyanokról van szó, mint a testi változások – külön videó fiúknak és lányoknak-,  a menstruáció, a pattanások, randi, szerelem, a szex, önkielégítés, a pornó és a valóság, a beleegyezés kérdése, csupa olyan téma, amit nem feltétlenül könnyen vesz elő egy gyerek otthon.

A legújabb videójuk megbirkózik a kölcsönös szexuális beleegyezés témájával: mit jelent a kölcsönösség, hogy ha beleegyezünk egyfajta szexuális tevékenységbe, az még nem jelenti azt, hogy másfajta szexuális tevékenységbe is beleegyeztünk. Szóba kerül az is, hogy ha valaki nem mond nemet, az még nem jelent igent, és az is, hogy a nemi erőszak SOHA nem az áldozat hibája, és ilyen esetben a nem az nem, és soha nem szabad igennek venni.

Nagyon fontos már időben megtanítani a világos nemre és igenre a  gyerekeinket ebben a témában, hiszen sajnos még mindig úgy látszik, hogy nagyon sok ember még mindig nem látja problémának a beleegyezés nélküli szexet, már ha csak Magyarországot nézzük is.

A cikk itt folytatódik!