2017-ben már lesz szoptatós emoji!

2016-ban a szoptatós hangulatjel volt a legtöbbet igényelt emoji, és most már biztos, hogy 2017-ben elérhető is lesz. A kollekcióba egyébként sok más hangulatjel is bekerült, ilyen például a hidzsábos emoji is. Hogy ez miért fontos? Elmagyarázzuk.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2016. november 18. Dívány

Már az is nagy előrelépésnek számított, amikor 2010-ben megjelent a cumisüveges emoji, ami arra volt hivatott, hogy a csecsemő etetését lehessen vele szimbolizálni. Előreláthatólag azok közül, akik jobb híján eddig a cumisüveges emojit használták, az ötven százaléka fog majd a szoptatós hangulatjelre átváltani. Néhány szakértő szerint az új hangulatjel sokat tehet annak érdekében, hogy a nők tovább szoptassanak.2016-10-18-c2-breastfeedingemojiemojipedia-a01a0

Amerikában ugyanis a felmérések szerint a nők csupán 49, 4 százaléka szoptat hat hónapon keresztül, 40,7 százalék három hónapig eteti a gyerekét természetes módon – azaz az anyák csaknem kétharmada a a következő három hónapban már vagy táppal egészíti ki az etetést, vagy teljesen átáll a cumisüveges etetésre.

A cikk itt folytatódik!