5 dolog, amit inkább ne mondjon az anyósának

Kiskoromban sosem értettem, amikor anyukám nem éppen szépen beszélt az én drága és szeretett nagymamámról. Miért beszél így róla? Mit ártott neki? Aztán ahogy szépen-lassan felcseperedtem, úgy értettem meg anyukám álláspontját is: amikor két család egyesül az önmagában is tud kellemetlen dolgokat szülni, de az anyós-meny viszony az, ami aztán tényleg nem mindig szokott a forgatókönyv szerint menni. Mutatunk pár olyan témát és helyzetet, amit jobb, ha elkerülünk!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2016. december 01. Dívány

1. “Ezt nem így fogjuk csinálni a családunkban.”

Abszolút nem furcsa és nem baj, ha vannak olyan szokások és dolgok, amiket nem szeretne úgy csinálni, mint az anyósa: legyen szó arról, hogyan tartja az ünnepeket, milyen ételeket főz, milyen szokásokat csinál, vagy éppen hogyan rendezi be a lakását. Normális ha ezeket a különbségeket konstatálja, de a legjobb, ha magában tartja, mert valószínűséggel nem fog jól esni neki, és akár elidegeníthetjük magunktól egy véletlen kicsúszott mondattal.

2. “Ezt a dolgot ezentúl kicsit máshogy fogjuk csinálni.”

Az előzőnél rosszabb eset, amikor nemcsak megmondja neki, hogy valamit rosszul csinál, hanem ki is javítja. Ez főleg a kezdeti időszakban nagyon nagy baklövés lehet, hiszen nem nagyon szereti az ember, ha egy megszokásán, vagy éppen meggyőződésén valaki változtatni szeretne. Egy ilyen cselekedettel automatikusan elindulhatnak a hatalmi harcok, amiket jobb ha kikerülünk. Próbáljon meg ilyenkor rugalmasak lenni és együttműködni a jó kapcsolat érdekében.

mother-in-law-problems

3. “Annyira jól felnevelted őt, de innentől már átveszem.”

Ezt akár még mondhatjuk úgy is, hogy tényleg így is gondoljuk, és jobb esetben az anyósunk ezt aranyos hízelgésnek és dicséretnek veszi. Persze az is benne van a pakliban, hogy inkább ellenérzéseket fog belőle kiváltani, ilyenkor érezheti úgy, hogy most már soha többé nem fog olyan jelentős szerepet betölteni fia/lánya életében, és fenyegetésnek fogja érezni ezt a kijelentést.

A cikk itt folytatódik!