6 dolog, amit egy nőgyógyász sem mond el nekünk – De mindenképpen tudnunk kell

Akárhányszor nőgyógyászhoz megyek, mindig borzasztóan ideges vagyok: egyrészt a körülmények miatt (mégis egy idegen fog belém nézni és vizsgálgatni), másrészt amiatt, hogy mindent megtettem-e a saját ápoltságom érdekében. Nos, feleslegesen stresszeltem magam: vannak dolgok, amik a szakembereket abszolút nem érdeklik, csak éppen soha nem mondják el. Most azonban megtörik a csendet: elárulják, miért nem kell aggódnod!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2016. december 14. FemCafé

1. Csöppet sem érdekel minket, mennyire vagy szőrös odalent

Sok páciens számol be róla utólag, hogy a nőgyógyásznál tett látogatás előestéjén őrült módon kezdi el szőrteleníteni magát odalent, mert úgy érzi, ha csak egy szál is ott marad, az kínos, ápolatlanságot sugall stb. Dr. Draion M. Burch nőgyógyász mindenkit meg szeretne nyugtatni: őket abszolút nem érdekli a fanszőrzet, mert fontosabb dolgokkal kell foglalkozniuk.

2. Ne aggódj a vaginád illata miatt

“A páciensek legtöbbje amiatt aggódik, milyen illatú a vaginája, én azonban inkább amiatt, hogy milyen aromát fog árasztani a lába” – folytatta Burch, akit más nőgyógyászok mellett a Womenshealthmag kérdezett meg. Egyébként ez teljesen jogos, hiszen ha felülünk abba a speciális székbe, a lábunk is igen közel lesz az orvos orrához…

gyn-visit

3. Természetes, hogy a nők szülés közben a szülőasztalra kakilnak

Rengeteg nő retteg attól, hogy szülés közben a szülőasztalra fog kakilni. Fölösleges ezen aggódni, mondják a nőgyógyászok, a legtöbb nőnél ez előfordul, ám az orvosokat cseppet sem érdekli. „Hozzászoktunk ehhez és tudjuk, hogyan kezeljük. A leendő anyukák számára az a legjobb, ha elfogadják, hogy a természet így működik” – szögezte le Dr. Leena Shankar Nathan.

A cikk itt folytatódik!