7 jótanács táborozó gyerekek szüleinek

Fölösleges túlizgulni a dolgot, a tábor kiváló lehetőség a gyereknek, hogy önállósodjon egy kicsit, a szülők pedig hetekig nyugton lehetnek, pihenhetnek. Kell egy hét távollét!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
gyerek
2017. június 15. Dívány

Hamarosan beindulnak a nyári táborok. Az ottalvósak a gyerekek számára a felhőtlen szórakozás, az aggódósabb szülők számára viszont sokkal inkább az önmarcangolás időszakát jelentik: Túl fogja élni? Nem fog éhen halni? Megeszi-e egy medve?

A ScaryMommy magát táborozási szakértőként leíró, és mellesleg gyerekekkel is rendelkező szerzője arról kérdezett táborvezetőket, hogyan kéne viselkednie a szülőknek, amíg a gyerek nyaral.

Koncentrálj a pozitívumokra

Ha nem a vegytiszta boldogság pillanatai a gyerekmentes hetek, és hiányoznak a sarjak, érdemes arra gondolni, hogy egy táborban rengeteg hasznos dolgot megtanulhat az ember a másokkal való együttélésről vagy az önállóságról, ráadásul mindezt biztonságos keretek közt teheti, ÉS még jól is érezheti magát.

Ne analizálj Facebook és Insta képeket

Ha sok kép érkezik a táborból, nehéz nem átfésülni a termést a gyerek mosolygó, vagy medvék által megtépázott feje után kutatva. Fölösleges azonban sokat időzni egy-egy arckifejezésen, valószínűleg teljesen ártatlan oka van a mosoly hiányának, és nem a malária vagy a tífusz első jeleit látni a meggyötört arcocskán.

Ne zaklasd a tábor vezetőit

Nem jó ötlet lépten-nyomon a szervezőket zaklatni olyan jelentéktelen dolgokkal, mint egy hiányzó zokni, vagy egy nehezen kibontható csipszes zacskó. A tábor kiváló lehetőség arra, hogy megtanítsa az ifjakat arra, hogyan oldják meg maguk a problémáikat. Ráadásul jót lehet majd mulatni a félresikerültebb megoldásokon, amikre szinte biztosan sort kerít majd egy-egy ügyefogyottabb lurkó. Úgy általában ne nagyon hívogasd a gyereket, kevés dolog képes hevesebb érzelmek felkorbácsolására, mint az esténként óramű pontossággal befutó szülői telefonhívások.

Ne köss egyességeket korábbi hazajövetelről

Lehet, hogy az első napok nem sikerülnek a legjobban, de nem szabad elfelejteni, hogy a gyerekeknek időbe telik, mire hozzászoknak egy új társasághoz/környezethez, érdemes nem az első üzenetből kiindulni, és rögtön mentőakció szervezésébe kezdeni. Jobb tehát nem megkérdezni, nem akar-e hazajönni a gyerek, vagy láttak-e medvéket a környéken, az ilyen beszélgetések ugyanis azt sejtetik, hogy a szülő nem hisz benne, hogy a gyerek képes jól érezni magát a táborban.

A cikk itt folytatódik!