8 tipp, hogy az unatkozásnak lőjenek!

Ki unja már a rajzolást, színezést és építést a hideg, netán esős délutánokon? Érkezzen el az aktív, változatos, közös mókázás ideje! Tippeket adunk olyan játékokra, melyekkel a négy fal között ismeretlen fogalommá válik az unalom, együtt vehettek benne részt, és a többsége még észrevétlen fejleszti is a gyerkőcöt. Kell ennél szuperebb?

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2016. november 22. Babafalva

Fontos, hogy a közös játék, valóban együtt történjen! Ez egy program, mellyel közelebb kerültök egymáshoz. Légy türelmes, és ne  engedd, hogy bármi is elvonja a figyelmeteket – tévé, telefon kikapcs!

Bunkerépítés

Melyik gyerkőc ne szeretne felfordulást csinálni a lakásban – ráadásul szülői engedéllyel és részvétellel? Szuper móka, melyben Te is gyerekké válhatsz. Minden kölyök imádni fogja a legkisebbektől, egészen a kisiskolásokig!

maxresdefault

Bújócska

Megunhatatlan játék! Tipp: Keresés közben hangosan sóhajtozz, hogy merre lehet, nem látod sehol, vajon hová bújhatott… még akkor is, ha a totálisan átlátszó függönyt választotta rejtekhelyként. A reakció a legédesebb hang lesz egy szülő számára; a gyermeki kuncogás. Pluszként, még a számolást is gyakoroljátok vele.

Maszatolás

Nem kell hozzá más, csak papír, ecset és festék. Fessétek be a kezeteket és nyomjátok rá a papírra, vagy fessetek ujjal. Varázsoljatok; “Nézd, a kékből és pirosból lila lesz! Te is mutatsz egy varázstrükköt?” – tanítsd meg játékosan a színeket. Utána pedig irány a fürdőszoba.

A cikk itt folytatódik!