8 tipp, hogy a gyermeked izgatottan várja a karácsonyt

Repül az idő, egy hónap múlva karácsony. Tedd az év legszebb ünnepét igazi varázslatos időszakká a gyermeked számára ezekkel a jópofa ötletekkel!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
család
2016. november 29. Családháló

1. Kezdd el a visszaszámlálást!

Lehet ez egy boltban vásárolt vagy általad készített karácsonyváró, adventi naptár is, a lényeg, hogy kezdjétek el együtt követni, hogy még hány nap van hátra a nagy ünnepig. Nagyon izgalmas tud lenni a kicsik számára, ha tudják, hogy még hányat kell aludniuk, míg megérkezik a Jézuska.
Extra tipp: Pinteresten rengeteg DIY ötletet találhatsz az adventi naptár elkészítéséhez a szaloncukorrá varázsolt wc papír gurigába rejtett meglepetésektől a szalagra fűzött, számozott anyag csizmácskákig. Határ a csillagos ég!

2. Dekorációra fel!

Amellett, hogy kidekoráljátok a lakást, a kertbe is kiakaszthattok például egy felfújható rénszarvast. Elmagyarázhatod a kicsinek, hogy a rénszarvas várja a télapót, hogy együtt elvihessék az ajándékokat a gyerekeknek. Minden nap izgatottsággal tölti majd el a gyermeked, mikor ránéz a cuki rénszarvasra.
2

3. Olvass neki!

Előkerülhetnek a klasszikus karácsonyi mesék, de diavetítőn is nézhettek néhány aranyos adventi történetet, így igazán meghitté varázsolhatod az estéket.

4. Élvezzétek a karácsonyi fényeket!

Kora este üljetek autóba, és kocsikázzátok körbe a környéken. A gyönyörű adventi fények lenyűgözik a kicsiket, a kivilágított város látványa pedig biztos, hogy téged is hangulatba hoz majd!

5. Írjatok a Jézuskának!

Ragadjatok papírt, tollat, és írjatok egy levelet a Jézuskának! Ha a nevét már le tudja írni a gyermeked, akkor a végén alá is írhatja, borítékba tehetitek, és feladhatjátok. Ha még kicsi ehhez, rajzoljon valamit helyette.

6. Süssetek valami finomat!

Hagyd, hogy a kislányod/kisfiad is kiélje az alkotó szenvedélyét, és vond be a sütögetésbe őt is! Készítsetek mézeskalácsot vagy karácsonyi muffinokat, cupcake-eket, amiket ő is kedvére díszítgethet!

7. Készítsetek karácsonyi zoknit!

Piros filcből vágjatok ki két csizmácska formát, varrjátok össze, díszítsétek ki, és egy szalaggal akasszátok fel. December 6-án hozhatja ebbe a Mikulás az ajándékot.
via1