80 ezer ember vonult fel az ír életvédelmi törvény megtartásáért

Dublin, július 1. Becsült adatok szerint 80.000 tüntető vonult fel az úgynevezett 8. törvénycikkely védelmében. Ez a törvény biztosítja az anya és a magzat élethez való jogának egyenlőségét.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
abortusz
2017. július 03. Hojdák Annamária

Az ír alkotmány 8. cikkelye csakis akkor engedélyezi az abortuszt, ha az anya élete veszélyben van. Tiltja az abortusztabletta alkalmazását is, mely a terhesség első hét hetében történő terhességmegszakítást tesz lehetővé.

Áprilisban kezdeményezés indult arra vonatkozóan, hogy ezt a törvénycikkelyt eltöröljék, és lehetővé tegyék az abortuszt a várandósság első 12 hetében.

Közzétette: NUIG Life Society – 2017. július 1.

 

A tüntetők “Védjük meg a 8. cikkelyt!” transzparenssel vonultak ki Dublin utcáira, miközben egy szomszédos utcában ellentüntetés zajlott.

 

[shortcodefblock title=”Ha úgy érzed, segítségre szorulsz” igazitas=”middle” szelesseg=”57″]Amennyiben te vagy valaki a környezetedből abortuszon gondolkozik, és segítenél neki ezt elkerülni, vagy te magad keresel kapaszkodót, nézd meg ezt a két honlapot (valsagterhesseg.hu és abortusz.hu), ahol infókat kapsz, és akár telefonon is beszélhetsz igazi segítőkkel! [/shortcodefblock]