Geréb Ágnes: Jó úton jártam!

"Az egészen biztos, hogy az otthonszülő nőknek nem kis részük van abban, hogy az intézeten belüli szülés sok szempontból változott, javult, humanizálódott. És ha a munkám segített bármivel közelebb kerülni egy igazságosabb, emberbarátibb rendszerhez, akkor volt valami haszna, pozitív hozadéka ennek a boszorkányüldözésnek" - nyilatkozta Geréb Ágnes azután, hogy múlt kedden elutasította a perújítási kérelmet a Fővárosi Ítélőtábla.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
baba
2018. január 16. Czefernek Léna

“Mindenki ott szül a legkevesebb komplikációval, ahol a legnagyobb biztonságban érzi magát!(…) Úgyhogy én ezt biztosan tudom, hogy jó úton jártam” – nyilatkozta Geréb Ágnes a Klubrádióban azután, hogy múlt kedden elutasította a perújítási kérelmet a Fővárosi Ítélőtábla.

“….szeretném megragadni az alkalmat, hogy tisztázzam az évek során elferdített hírekből azt, hogy nem több kisbaba halt meg szülés közben, hanem -és az is nagyon sok- egyetlen egy, a vállelakadás kapcsán. A másik három kisbaba akiről egyáltalán szó esik a 22 év otthonszülés kísérés során, ők vagy kórházban már a beszállítás után másfél órával, vagy otthon de oxigénhiányos állapotban és élve születtek” – többek között ezek a mondatok is elhangzottak otthonszülés hazai úttörőjének szájából az interjúban, amelynek a Facebookon megjelent részletét most mi is közöljük: