A könyves telefonfülkétől az ajándékdobozig

Könyvespolc, telefonfülke, buszmegálló – ami közös bennük, hogy egy kis kreativitással és jó szándékkal adományozó ponttá és használt könyv vagy ruha cserebere hellyé alakíthatók. Bemutatunk néhányat.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2016. november 07. Gyarmati Orsolya

Ostrava

A csehországi Ostravában a vasútállomáson egy nyitott könyvespolc várja azokat, akik esetleg otthon hagyták az olvasnivalót. Így talán a vonatok késése sem okoz akkora bosszúságot.

Budapest, Dürer-kert

Nemrég láttuk meg a budapesti Dürer-kert bejáratához közel álló ajándékdobozt. A fa bódéra emlékeztető átadó ponton bárki leadhatja még jó állapotú, de használt tárgyait és ruháit, és persze, ha szükségünk lenne valamire, el is vihetjük azt. A szervezők arra kérnek, hogy tényleg csak akkor vigyünk el valamit, ha valóban használjuk is, vagyis csak szabadrablás alapon nem érdemes, mert talán másnak szüksége lehet rá.

Nagymaros

A nagymarosi cukrászda és bicikliszerviz közötti sarkon találkoztunk a könyves telefonfülkével. Bár leírást nem találtunk, de az interneten kutakodva kiderült, hogy a telefonfülke szabad könyvtárként működik. Tehát mindenki elvihet onnan olvasnivalót, és szívesen várják a megunt könyveket is.

Itt olvashatod tovább!